Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

ZŠ Dobšice třetí v republice!

Ve dnech 7. – 8. června 2016 se žáci ze ZŠ a MŠ Dobšice, jakožto vítězové okresního i krajského kola, zúčastnili Republikového finále ve vybíjené pro žáky 4. a 5. tříd., které se uskutečnilo v kempu Pecka nedaleko Nové Paky.

  • Zleva stojící: Urbánková, Zoufalá, Ševeček, Lorenc, Klíma, Jahoda, Osička, Tomaštík, zleva sedící Rolník, Růžička, Hýbler (kapitán), Bernát, Kmotorka.

Sešlo se zde 16 nejlepších družstev z celé republiky. Po velmi vyrovnaných bojích dokázali chlapci, že vybíjenou hrát umí, a svým 3. místem potvrdili, že si čest reprezentovat okres Znojmo a Jihomoravský kraj právem zasloužili. A jak probíhal turnaj?

První den se náš tým, ve hře „každý s každým“, utkal s týmy z Havlíčkova Brodu, Nové Paky a Svitav. Zápasy bez ztráty bodu vyhrál, a tak se dostal do vyřazovacího souboje se školou z Ústí nad Labem. I v tomto utkání potvrdili chlapci své kvality a postoupili do bojů o medaile. Tyto zápasy probíhaly druhý den systémem „každý s každým“. První souboj byl sveden znovu se školou z Havlíčkova Brodu (což potvrzuje sílu naší základní skupiny). Byl vítězný.

Bohužel v druhém zápase, s pozdějšími vítězi – ZŠ Kroměříž, naši chlapci poprvé, za dva měsíce, prohráli. Čekal nás tedy poslední souboj o druhé místo. Tento zápas byl tak vyrovnaný, že nepomohlo ani prodloužení, a musela rozhodnout tzv. rychlá smrt. Bohužel štěstí stálo na druhé straně.

Přesto 3. místo v celostátním finále ve vybíjené je pro naši školu historickým úspěchem. Děkuji všem žákům za vzornou reprezentaci školy Dobšice, okresu Znojmo a Jihomoravského kraje.

Březovský Milan