Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojmo vybojovalo postup do semifinále

Orli Znojmo se v úterý 8. března probojovali mezi čtyři nejlepší tými v EBEL a zahrají si tak poprvé od vstupu do mezinárodní ligy semifinále play-off.

Znojemští hokejisté odjížděli do Dornbirnu za stavu série 3:2. Jediné, co mohli ztratit, byl náskok jednoho zápasu, získat naopak mohli hodně - postup do semifinále play-off.

Na začátek zápasu zvolili Orli vyčkávací taktiku. Hráli na jistotu, čekali na chybu soupeře a soustředili se na obranu. V první třetině nepadl žádný gól. Na ten si diváci museli počkat až na začátek třetiny druhé. Bez asistence otevřel krásnou brankou skóre Colton Yellow Horn.

První branka Orlům vlila energii do žil, začal se hrát útočnější hokej a další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. V přesilovce si hned dva za sebou připsal Antonín Bořuta. Druhá třetina tak pro Orly skončila perfektním náskokem tří gólů.

Hráči Dornbirnu se ale rozhodli nedat znojemským nic zadarmo. Na závěrečnou část utkání se rozhodli vyměnit brankáře a na led nastoupil David Madlener. V šesté minutě navíc poslal puk za Lukášovi záda Marek Zagrapan a dvě minuty na to si přisadil ještě James Livingston. Za stavu 2:3 začal být zápas opět dramatický.

Orli se však nenechali znejistět. Pouhé půl minuty stačilo Romanu Tomasovi, aby zvýšil náskok svého týmu na 2:4. Těsně před koncem utkání vedení Orlů ještě pojistil Colton Yellow Horn svou střelou do prázdné branky domácích. A pak už se mohlo Znojmo radovat z postupu do semifinále play-off EBEL ligy! Utkají se v něm buď s Linzem nebo s Klagenfurtem. O tom rozhodne páteční utkání mezi Salzburgem a Klagenfurtem.

Dornbirner Eishockey Club: Hardy (41. Madlener) – Magnan, D´Aversa, Caruso, MacKenzie, Lembacher, Crawford, Jeitziner – D´Alvise, Arniel, Grabher Meier – Greentree, Sylvester, Siddall – Petrik, Zagrapan, Livingston – Macierzynski, Häußle, Achermann.

Orli Znojmo: Lukáš – Štach, Bořuta, Šenkeřík, Lakos, Stehlík, Šulák, Biro – Tomas, Pucher, Fiala – Yellow Horn, Trivino, Novák – Číp, Podešva, Lattner – Šedivý, Bartoš, Rehuš – Beroun.

-karm-