Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojmo udolalo v televizním utkání Varnsdorf

Středeční utkání před televizními kamerami domácím i přes výhru 2:1 nevyšlo podle představ. V první půli Znojmo sice poslal do vedení Tomáš Cihlář, Varnsdorf však rychle srovnal, a pak Jihomoravany hodně trápil. V druhém poločase vystřelil tři body přesnou trefou Lukáš Motal. V tabulce se Znojmo posunulo na pátou pozici.

11.k.FNL: 1.SC Znojmo FK - FK Varnsdorf 2:1 (1:1)

  • Branky: 17. Cihlář, 64. Motal – 30. Jakubov
  • ŽK: 88. Klíma, 90+4. Bartolomeu – 18. Richter, 38. Jakubov, 73. Dordič , 88. Zieris, 90+4. Fotr
  • Rozhodčí: Marek – Pochylý, Vodrážka
  • Diváci: 513
  • Znojmo: Halouska – Svozil, Odehnal, Cihlář (c), Helísek – Motal, Javůrek (58. Bartolomeu), Njire, Urbančok (86. Chereda) – Rybička (58. Šumbera), Klíma
  • Varnsdorf: Kolář – Beránek, Zieris (c), Neuberg, Zbrožek (63. Novotný), Knejzlík (85. Beneš) – Dordič (80. Fotr), Daníček, Richter, Rudnytsky – Jakubov

Trenér Kučera udělal oproti předchozímu utkání na Žižkově v sestavě čtyři změny. V bráně opět začal Pavel Halouska a mohl sledovat, jak jdou v 17. minutě jeho spoluhráči do vedení. Kapitán Tomáš Cihlář se s tím vůbec nemazal a volejem napálil míč do šibenice. Televizní záběry sice odhalily ještě teč znojemského útočníka Klímy, v zápise o utkání je ale uveden právě Cihlář. Vedení však domácím pohodu nepřineslo, Varnsdorf se začal hnát za vyrovnáním. Ve 24. minutě Halouska zlikvidoval velkou šanci Dordičovi, kdy míč vyrazil nohou do bezpečí. O chvíli později poslal balon nad bránu Richter.

Vyrovnání bylo na spadnutí a také po zásluze přišlo. Hosté sklepli v pokutovém území dlouhý aut a nejlepší střelec soutěže Alexander Jakubov poslal loptu nekompromisně pod břevno. A to mohlo být ještě hůře. Zieris ve 37. minutě hlavičkoval a Halouska musel konečky prstů míč vyškrábnout na břevno. Do kabin se šlo tedy za stavu 1:1 a v té znojemské bylo pořádně dusno a létaly hromy a blesky.

V druhém dějství to však zpočátku nevypadalo, že by to mělo mít nějaký efekt. V 60. minutě došlo v pokutovém území ke střetu Helíska s Richtrem a domácím byl zřejmě odpuštěn pokutový kop. V 64. minutě se narodila rozhodující akce utkání, kdy Šumbera zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Lukáše Motala, a ten nabídnutou šancí nepohrdl.

Varnsdorf musel při této konstelaci otevřít více hru a riskovat, což byla možnost pro znojemské brejky a také šance. Šumbera střílel v 71. minutě zpoza vápna. Kolář sice jeho ránu vyrazil, k dorážce se ale dostal ještě Njire, který bohužel přestřelil. V 82. minutě pak po Motalově hlavičce zvonilo břevno. Závěr utkání byl vyhrocený a došlo i na menší strkanici, hosty už ale Znojmo do závěrečného tlaku nepustilo a se štěstím uhájilo tři body.

Rozhovor s trenérem Kučerou najdete v aktuálním Znojemsku č. 42 na straně patnácté.

Zdeněk Plánka - 1.SC Znojmo