Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojmo hostilo mistrovství České republiky žactva v lukostřelbě

O posledním srpnovém víkendu se znojemský fotbalový stadion na Čafce změnil na profesionální střelnici pro mladé lukostřelce ze všech koutů České republiky. Konalo se zde jubilejní 25. Mistrovství ČR žactva v terčové lukostřelbě.

Znojmo tuto sportovní událost hostilo poprvé. Do nelehkého úkolu organizace takto velké akce se pustil trenér znojemských lukostřelců Martin Zahradník za vydatné podpory členů klubu, rodinných příslušníků i přátel. Téměř roční přípravy pod jeho taktovkou dopadly na výbornou a průběh celého mistrovství se nesl v příjemném sportovním duchu bez jediného zádrhelu.

Do Znojma se sjelo celkem 107 mladých střelců ze 17 klubů z celé ČR. V takto hojném počtu se děti na žádném doposud konaném MČR v lukostřelbě ještě nesešly, pro Znojmo se tedy jednalo i o malý rekord. Soutěžilo se ve třech základních kategoriích - jednotlivci, družstva a mix týmy (tzn. smíšená dvojice).

V sobotu 27. 8. začalo celé mistrovství kvalifikacemi jednotlivců, odpoledne pak proběhly eliminace družstev a mix týmů. Neděle 28. 8. byla vyhrazena pro eliminace v kategorii jednotlivců a dokončení soutěže mix týmů. Léto ve svém posledním prázdninovém týdnu posbíralo zbytek sil a do mladých sportovců, trenérů i rozhodčích pražilo slunce vskutku hodně. To však nebránilo střelcům v podávání profesionálních výkonů, což bylo vidět i na velice těsných výsledcích, které rozhodovaly o předních příčkách v jednotlivých kategoriích. Znojemští lukostřelci bojovali ze všech sil, do finále jednotlivců se jim však bohužel probojovat nepodařilo. První příčky obsadili a mistry republiky v celé této kategorii (mladší a starší žáci, mladší a starší žákyně) se stali střelci z klubu LO TJ Mariánské hory Ostrava.

U družstev se již Znojemským dařilo lépe a naše starší žákyně ve složení Anna Axamitová, Nikola Lettlová, Eliška Opálková a Eva Šebestová si ve velice těsném souboji s prostějovskými kolegyněmi odnesly stříbrné medaile za skvělé druhé místo. Tímto našim slečnám, a samozřejmě i ostatním znojemským žákům, gratulujeme ke vzornému reprezentování svého oddílu.

Pohodovou a přátelskou atmosféru můžete nasát z velké spousty fotek našich šikovných fotografů, které je možno zhlédnout na odkazu uvedeném na facebookovém profilu znojemského klubu (facebook.com/Lukostřelecký klub Znojmo z.s.). Naleznete zde mimo jiné velice vydařené letecké záběry z rogala, které nad střelnicí kroužilo.

Ráda bych přidala i milý vzkaz znojemskému koučovi od jeho manželky: „Na závěr stojí za to poděkovat a pogratulovat našemu trenérovi a kamarádovi Martinu Zahradníkovi, který se zasloužil o to, že se mistrovství ČR v terčové lukostřelbě žactva mohlo konat právě ve Znojmě. Ono uspořádat takto důležitou a ohromnou akci byl opravdu velký úkol, a Martin jej zvládl na výbornou! A ač to bylo nesmírně náročné, jsme rádi, že jsme u toho mohli být s ním a pomoci. Je vidět, že pod jeho taktovkou lukostřelba ve Znojmě opravdu vzkvétá, za což mluví nejen samotné výsledky střelců v průběhu roku, ale i počet zájemců o tento sport, a to nejen z řad dětí. Za dobu, co klub vede a trénuje, získali znojemští lukostřelci bezpočet medailí, ale především i vlastní střelnici, tedy zázemí, kde se mohou potkávat a trénovat. A mnohem více. Takže myslím, že mluvím za všechny z Lukostřeleckého klubu ve Znojmě, když řeknu: „Díky Marťas!“ A dovolím si jedno osobní PS: Jsem na tebe pyšná.

Veronika Lengálová

Rozhovor s Eliškou Opálkovou, která na mistrovství závodila, najdete v aktuálním Znojemsku č. 36 na straně 13.