Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojmáci výtečně absolvovali 10. juniorské, 18. seniorské a 4. veteránské MS v Taekwon-Do I.T.F.

Poslední červencový týden se uskutečnilo na jihu Anglie mistrovství světa v tradičním korejském bojovém umění Taekwon-Do I.T.F. V přímořském městě Brigton se odehrála vrcholová akce planety v soutěžním Taekwon-Do, kdy se přes dva tisíce závodníků z Albánie, Anglie, Argentiny, Austrálie, Brazílie, Číny, Česká republiky, Etiopie, Holandska... navzájem utkalo ve čtyřech soutěžních disciplínách.

A tak všichni přítomni mohli celý týden v městském sportovním centu sledovat špičkové výkony v technických sestavách, stínovém boji (Tul), sportovním boji (Matsogi), silovém přerážení (Wirok) a speciálních přerážecích technikách ve výskoku (T-Ki). Závěrečný den se také utkaly týmy. I zde měla Česká republika své zastoupení...

Při zahajovacím ceremoniálu popřál všem sportovcům starosta města Brigtonu hodně úspěchů a poděkoval celému vedení I.T.F., že si právě toto město vybralo k uspořádání MS 2016. Poté všem popřál hodně úspěchů prezident mezinárodní federace Taekwon-Do velmistr Choi Jung Hwa IX.Dan (syn zakladatele tohoto moderního bojového umění) a řekl své přání, aby se všichni řídili zásadami Taekwon-Do I.T.F.

Výprava z České republiky byla složena z dvaceti členů - dva mezinárodní rozhodčí, třináct závodníků na mistrovství světa, čtyři závodníci na světový pohár a jeden kouč. Závodníci byli ze znojemského regionu - ze škol TKD I.T.F. So-San Znojmo a TKD I.T.F. Do-San Šumná. A znojemští taekwondisté se dokázali svým výkonem probojovat každý den na stupně vítězů!

Absolutním úspěchem byl i zisk titulu mistra světa - v Brigtonu zazněla naše hymna na počest juniorky Hany Křivánkové ze Znojma! Celý tým ČR byl svým způsobem úspěšný, protože naše složení oproti ostatním výpravám bylo „miniaturní“. Ale všichni skončili minimálně v osmifinále, a tak v celkovém pořadí měli ve finále čtvrté, nebo páté místo, což je pro znojemské Taekwondo nejlepší výsledek z minulých mistrovství světa kde jsme startovali!

Výsledky - mistrovství světa

Kategorie juniorka

Hana Křivánková II.Dan - 1. místo Matsogi

Kateřina Kárníková II.Dan 2. místo Matsogi

 

Kategorie junior

Josef Hrůza I.Dan - 3. místo Matsogi

 

Kategorie veterán

Jiří Abeska I.Dan - 3. místo Tul

 

Kategorie seniorka

Veronika Mikulincová I.Dan - 3. místo Matsogi

 

Kategorie senior

Vu Huy Hoang II.Dan - 3. místo Matsogi

 

Kategorie Senior Tým Tul

3. místo ve složení: Vu Huy Hoang II.Dan, Libor Šula II.Dan, Vladimír Belháč II.Dan, Michal Papež I.Dan, Petr Veselý I.Dan

 

V sobotu 30. července se utkalo přes 400 závodníků ze všech zúčastněných států na světovém poháru (turnaj barevných pásů).

Výsledky - světový pohár

Kategorie žák

David Súkup 1.Kup 1.místo Matsogi 5.místo Tul

 

Kategorie žákyně

Anna Wojnárová 1.Kup, 1. místo Tul, 1. místo Matsogi

 

Kategorie juniorky

Nikola Klüglová 1.Kup, 2. místo Matsogi, 3. místo Tul

Helena Klikorková 1.Kup, 2. místo Matsogi, 5. místo Tul

 

Po příjezdu do Znojma, byla kompletní výprava přijata na Městském úřadě Znojmo místostarostou Janem Groisem, který se velmi zajímal o jejich zážitky i o to, co se jim na jejich výborně zvládnuté „misi“ v Anglii líbilo.

Všem poděkoval za jejich vzornou reprezentaci nejen našeho města, ale i celého našeho regionu ve světě. Závěrem popřál všem hodně dalších výborných výsledků i zasloužené pěkné prázdniny. Také poděkoval všem rodičům za jejich podporu.

V příštím roce čeká na znojemské Taekwon-Do další akce - mistrovství Evropy v Holandsku a mistrovství Asie, které se opět vrací po šestnácti letech do Jižní Koreje.

Závěrem mi dovolte, abych poděkoval Městu Znojmu, které se podílelo finanční podporou na účasti znojemských závodníků na MS 2016 a také všem závodníkům za jejich výkony, které byly perfektní, a bylo radost se na ně dívat. Přál bych si, aby jejich výkony byly také takové i na dalším MS 2018, které se uskuteční v Argentině!

František Macek