Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojemští žáci jsou mistry Krajského poháru

O prvním březnovém víkendu znojemští žáci odehráli poslední kolo Krajského poháru, které se konalo v tělocvičně základní školy v Příměticích. Turnaje se zúčastnily celkem čtyři týmy: ŠSK Šlapanice, Thyssen Letovice, Volejbal Brno A a VK Pegas Znojmo.

Naši hoši se hned v prvním zápase postavili proti týmu ze Šlapanic. Znojemští ve všech herních činnostech soupeře jasně přehráli a všichni naši hráči se rovným dílem zasloužili o skvělý vstup do turnaje. Kluci šlapali jako správně namazaný stroj a výhru si obhájili ve všech setech. Následující utkání proti Letovicím proběhlo jako přes kopírák. Znojmáci měli všechny sady pod kontrolou a zvládli si je opět všechny obhájit. Poslední, brněnský soupeř - druhý tým dlouhodobé tabulky - nám dal však zabrat. Zprvu naše kluky zastrašila atmosféra. Skandovalo se Brno, pomohlo jim však znojemské publikum, které se nenechalo přemlouvat a začalo fandit také. Kluci posbírali všechny síly a otočili vývoj prvního setu v náš prospěch hlavně díky kvalitnímu servisu a tvrdému útoku. Ve druhé sadě hrají oba týmy stejnou hru, avšak v koncovce to bylo Brno, kdo tahal za delší konec provazu. Soupeři hráli velmi útočně a bojovali o každý míč, a tak po zásluze druhou sadu získali. V poslední části utkání bylo už však od začátku jasné, kdo je letošním králem KP žáků. Znojmo hrálo poctivě v poli, útočilo po dobré přihrávce a mělo set jasně ve své režii. Poprvé v historii znojemského volejbalového klubu vyhráli naši kluci všech 8 turnajů krajského přeboru žáků a před finálovým turnajem už Znojmu nikdo nevezme zlaté medaile.

Na úspěchu se podíleli všichni hráči: Milan Chvátal, Michal Hlávka, Dominik Frecer, Ondra Svoboda, Robin Pokorný, Richard Stanislav, Vojta Málek, Dan Bulín a Honza Kasan. Do týmu ještě patří Marek Vocilka a dlouhodobě zraněný Filip Pokorný.                                                                      

-AB-