Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojemští korfbalisté třetí v extralize

Dne 2. 5. v Brně ve sportovní hale Tatran Bohunice proběhlo finále české korfbalové extraligy. O první a druhé místo bojovali KK Brno a KCC Sokol České Budějovice a o třetí a čtvrtou příčku svedly těžké utkání TJ Znojmo MS YMCA a VKC Kolín.

  • Ilustrační foto.

Nejprve proběhlo utkání o třetí místo. Toto utkání skončilo úspěchem jihomoravského korfbalu, kde Znojmo porazilo Kolín 20:19 a vyválčilo extraligový bronz.

Znojemští Modří sloni svedli s Kolínem napínavou bitvu. Jihomoravané dlouhou dobu vedli, rozdílem 4 košů, soupeř však jejich náskok stáhl, a tak se v závěru o výsledek strachovali. Osm vteřin před koncem rozehrával Petr Malačka a nešťastně nahrál vysokou nahrávku, kterou stačil zachytit kolínský hráč, a tím měl Kolín velkou šanci na vyrovnání. Všem na znojemské lavičce v tu chvíli řádně zatrnulo. Byl to infarktový závěr se šťastným koncem pro Znojmo. Bylo to nádherné utkání a diváci mohli vidět perfektní výkon obou týmů. Korfbalový klub by chtěl poděkovat Městu Znojmu za stálou podporu a také dalším sponzorům, kteří znojemský korfbal podporují.

Za TJ Znojmo MS YMCA celou sezonu hráli: Kap. Jiří Podzemský, Tereza Ferkovičová, Ivan Žák, Monika Mostbeková, Tomáš Veselý, Hana Simonidesová, Petr Malačka, Lucie Šebelová, Patrik Nguyen, Gabriela Filipovszká, Drahomír Kovalovský, Michaela Nováková, Petr Kovalovský,  Klára Zábojová.

Trenéry jsou: Aladár Dančo a Jiří Podzemský.

Dalším utkáním bylo finále, kde Brno získalo svůj první titul v nejvyšší soutěži. Brněnští korfbalisté přehráli při vyvrcholení extraligy ve finálovém zápase České Budějovice 16:13 a získali titul mistra České republiky pro rok 2015. Povedlo se jim to poprvé v historii oddílu. „Je to splněný sen, o který se už řadu let pokoušíme. Spadl nám obrovský kámen ze srdce,“ prohlásil chraplavým hlasem kouč vítězů Jakub Máša.

Konečné pořadí České korfbalové extraligy 2014-2015

  1. KK Brno
  2. KCC Sokol České Budějovice
  3. TJ Znojmo MS YMCA
  4. VKC Kolín
  5. SK RG Prostějov

                                                                          -AD-