Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojemští florbalisti bodovali v Brně

V sobotu 16. 1. opět vyrazili mladší žákyně SVČ a TJ Znojmo a elévové ZŠ Mládeže na další z turnajů Jihomoravské ligy elévů, tentokrát do EZŠ Čejkovická v Brně. Dívky se utkaly s chlapeckými celky TJ Sokol Brno Židenice Blue a FK Orel Telnice Orlíci a s dívčími týmy FbC Aligators Šitbořice Těšany G a TJ Sokol Brno Židenice G.

Při všech zápasech byly znát nově nabyté zkušenosti některých hráček z nedávného mezinárodního turnaje Gothia Innebandy Cup a dívky si tak poměrně snadno poradily se všemi soupeři a odvezly si krásná tři vítězství a jednu remízu. Ani ta však pro ně není žádnou ostudou, byť byla utržena s nejmladším soupeřem FK Orel Telnice Orlíci, protože po rychlém útoku a třech bleskových brankách v úvodních minutách utkání, trenér Zdeněk Frank na žádost dívek stáhl nejzdatnější hráčky a v duchu fair play posílal do pole děvčata věkově i herně stejně zdatná, jako byli jejich soupeři. Taková gesta se v dnešním ambiciozním pojetí sportu moc nenosí a ani rodiče ani soupeři je nedokážou mnohdy ocenit, přesto si myslím, že právě v mládežnickém sportu by na ně měl být kladen zvláštní důraz a děti by k nim měly být vedeny...

Elévové ZŠ Mládeže předvedli podle slov jejich trenéra Michala Martínka standartní výkon, při kterém se štěstí střídavě přiklánělo na jejich i na soupeřovu stranu. Oba týmy se však díky tomu, že hrály ve stejné hale, mohly navzájem podporovat a fandit si a jsme rádi, že toho také využívaly.

-HH-