Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojemští florbalisté postoupili v tabulce 1. ligy na 5. místo

1. MVIL Ostrava LEXX - TJ Znojmo LAUFEN CZ 5 :11

V rámci 17. kola 1. florbalové ligy cestovali florbalisté TJ Znojmo LAUFEN CZ do Ostravy. Počasí nebylo pro cestování zrovna ideální. Po zasněžené a namrzlé dálnici trvala cesta přes čtyři hodiny. K utkání znojemský tým nakonec dorazil včas. Čas na předzápasovou rozcvičku měli sice hráči o polovinu kratší než obvykle, ale v utkání se to nijak neprojevilo. Muži tentokrát odcestovali bez dlouholeté opory Petra Slámy, který se ženil. Ze sestavy ze zdravotních důvodů vypadl střelec Petr Číhal a bohužel to vypadá, že pro něj sezona skončila.

Zisk tří bodů byl podle postavení obou týmu v tabulce 1. ligy pro Znojmo povinností, a znojemský tým tuto skutečnost od začátku utkání potvrzoval. Gólový účet Znojma otevřel už ve 3. minutě Alan Juříček. Ve 14. a 15. minutě je navýšili útočníci druhé znojemské formace Tomáš Kucharič a Jiří Salava. V 16. minutě se podařilo soupeři z Ostravy korigovat výsledek na 1:3, ale Znojemští ještě do konce třetiny zabrali a brankami Karla Virgla a Vojty Procházky upravili závěrečný účet 1. třetiny na stav 1:5 pro Znojmo.

Vstup do druhé třetiny měl znojemský tým stejně jako do té první skvělý a nenechal nikoho na pochybách, kdo je v tomto utkání favoritem. Mezi 25. a 28. minutou utkání se zapsali podruhé do střelecké listiny Vojta Procházka, Alan Juříček a Tomáš Kucharič. V závěru 2. třetiny znojemští florbalisté polevili v koncentraci a po individuálních chybách nechali soupeře snížit skóre zápasu na 3:8.

V úvodu 3. třetiny zvýšil na 3:9 svým druhým gólem v utkání Jiří Salava. Poté muselo Znojmo čelit dvěma oslabením. První dvouminutový trest dostal znojemský tým za špatné střídání a druhé dvě minuty si šel odsedět za sekání v této sezoně nejtrestanější hráč Znojma Zdeněk Rada. První oslabení znojemský tým ubránil. Ve druhém oslabení Znojma odvolal trenér Ostravy brankáře a domácí se v šesti hráčích v poli snažili o korekci výsledku tohoto utkání.

Nejprve vybojoval Jiří Salava míček a jeho přihrávku umístil Martin Pánek do prázdné brány domácích. V zápětí využili svoji početní převahu domácí a snížili na 4:10. Domácí i nadále pokračovali ve hře bez brankaře a pasivity znojemského týmu využili ke vstřelení své páté branky v utkání. V úplném závěru utkání trefil prázdnou ostravskou bránu opět Martin Pánek a uzavřel tak gólový účet tohoto utkání.

Tým TJ Znojmo LAUFEN CZ po vítězství 5:11 postoupil tabulkou 1. ligy o další příčku vzhůru a se ziskem 29 bodů na 5. místě tabulky ztrácí 1 bod na druhou Českou Lípu. Na prvním místě se usadili florbalisté Liberce se ziskem 36 bodů. Večerní cesta z Ostravy trvala vzhledem k vytrvalému sněžení bezmála 5 hodin. Cíl ostravské mise byl však splněn. Hráče hřálo čtvrté vítězství v řadě a plný bodový zisk z tohoto utkání.

Komentář k utkání trenéra týmu TJ ZNOJMO LAUFEN CZ Jana Kuchariče: „Po dlouhé čtyřhodinové cestě do Ostravy jsme rádi za zisk tří bodů.

Komentář k utkání trenéra týmu 1. MVIL Ostrava LEXX Michala Dombrovského: „Rozhodla první polovina zápasu, kdy jsme nechávali volný střed, po timeoutu jsme změnili styl hry a začali jsme si vytvářet šance, ale za stavu 8:1 se to těžko otáčí.

Branky: 3. Alan Juříček (Pavel Palát), 14. Tomáš Kucharič (Zdeněk Rada), 15. Jiří Salava (Tomáš Kucharič), 18. Karel Virgl (Pavel Palát), 20. Vojtěch Procházka (Pavel Palát), 26. Vojtěch Procházka (Pavel Palát), 27. Alan Juříček, 29. Tomáš Kucharič (Jiří Salava), 44. Jiří Salava (Tomáš Kucharič), 59. Martin Pánek (Jiří Salava), 60. Martin Pánek (Jiří Salava); zásahy brankářů: Vojtěch Kořínek 24 - Martin Beneš 20.

Hráč utkání TJ ZNOJMO LAUFEN CZ: Jiří Salava.

-JK-

TJ Znojmo LAUFEN CZ zve všechny svoje fanoušky do sportovní haly města Znojma na utkání 18. kola 1. ligy. Utkání se hraje v netradičním čase - v sobotu 30. ledna v 10.30 hodin, soupeřem Znojma bude Spartak Pelhřimov.