Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojemský hokej má dvě nové posily

Další posilou Orlů Znojmo je americký obránce Andrew Thomas. Novým asistentem trenéra se stal Milan Navrátil.

Orli Znojmo, působící v mezinárodní EBEL, dále posilují pro novou sezónu. Další novou akvizicí, která se objeví na jihu Moravy, je obránce Andrew Thomas. Sedmadvacetiletý Američan hájil v minulém ročníku dres slovinské Lublaně, kde pravidelně nastupoval v první obranné dvojici. Stokilový a téměř sto devadesát centimetrů měřící důrazný zadák podepsal ve Znojmě roční kontrakt.

"Andrew Thomas je důrazný obránce, který je zároveň konstruktivní. Má dobré fyzické předpoklady, navíc hraje na pravou stranu. Celou minulou sezónu jsme ho sledovali v Lublani, měla by to být velká posila obranných řad," řekl prezident klubu Pavel Ohera.

Rodák z Bow ve státě New Hampshire prošel několika nižšími zámořskými soutěžemi. Zkušenosti sbíral nejdříve v univerzitním týmu Denveru, kde si jej vyhlédli i slavní Washington Capitals a v roce 2005 jej draftovali ve čtvrtém kole. V dalších letech se pohyboval převážně v AHL, a tak před startem sezóny 2012/2013 kývl na nabídku Lublaně a vydal se na své první evropské angažmá.

Své kompletní složení už zná také realizační tým Orlů. Asistentem nového hlavního kouče Jiřího Režnara bude devětatřicetiletý Milan Navrátil, jenž v minulých letech vedl mládežnické třídy brněnské Techniky. Dosavadní asistent Petr Kučírek bude u A-týmu působit v roli sportovního poradce. Trenérem brankářů zůstává Petr Hrachovina.

www.hcorli.cz