Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojemský biketrial míří na mistrovství světa!

Na mistrovství světa v biketrialu, který letos pořádá česká Republika, konkrétně blanenský biketrialový sportovní klub ve dnech 8. - 13. 8., bude mít poprvé znojemský biketrial dva své zástupce. Ostříleného trialového borce, osmnáctiletého Marka Hlávku letos doplní nováček, teprve jedenáctiletý René Vymětal.

  • René Vymětal.
  • Marek Hlávka.

Tento mladý talentovaný jezdec se tomuto náročnému sportu věnuje necelé dva roky. Ale díky své píli a skoro každodenním tréninkům se za tak krátkou dobu dokázal vypracovat mezi elitní jezdce ve své věkové kategorii. Popřejme našim závodníkům co nejlepší umístění mezi světovou trialovou špičkou!

Pro ty, co neznají biketrial (dříve cyklotrial): Jedná se o cyklistický adrenalinový sport, který se jezdí převážně v přírodních lokalitách, ale dnes již také často kvůli divákům na veřejných místech. Cílem závodníka je na speciálním kole překonávat různé ať už uměle vytvořené, nebo přírodní překážky. I když pro nezasvěcené diváky může tento sport vypadat nebezpečně, krom občasných modřin a škrábanců nedochází k větším zraněním.

Ve Znojmě funguje biketrialový kroužek pod Střediskem volného času ve Znojmě, kam mohou rodiče dětské zájemce o tento sport přihlásit, případně se přijít podívat na některý z jejich tréninků.

-RV-