Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojemské florbalistky úspěšné na MČR

Na konci každé sezony se konají soustředění reprezentačních výběrů jednotlivých krajů v téměř všech sportech. Nejinak tomu bylo i u florbalistek, které se setkaly na konci května ve Slavkově, kde proběhl první seznamovací a bohužel i vyřazovací trénink výběrů žákyň a dorostenek JM a ZL kraje.

Výběr žákyň našeho kraje vedli jako hlavní trenér Zdeněk FRANK a jeho asistent Zdeněk DRŽMÍŠEK ze Znojma a tento tým byl složen z hráček devíti klubů. Tohoto prvního setkání se zúčastnilo celkem 38 děvčat, z nichž bylo nominováno sedm hráček ze znojemského klubu (ve výběru dorostenek jsme měly další dvě). Do druhé fáze přípravy v Brně postoupily čtyři žákyně a jedna dorostenka. Všechny se nakonec probojovaly na závěrečný víkendový turnaj MČR do Brna.

Zde sehrála děvčata tři utkání v základní skupině proti výběrům VY+JČ (vítězství 4:2), PH+SČ (remíza 2:2) a Slovenska (vítězství 2:0). O prvním místě bohužel musel rozhodnout los, takže náš výběr nakonec nastoupil do čtvrtfinále proti HK+PA kraji a zcela jednoznačně postoupil do semifinále po výsledku 6:0. Zde narazily naše hráčky na vítěze druhé skupiny výběr US+LB kraje, který se po boji a hektickém závěru podařilo udolat 2:1 a tím vybojovat finálový zápas opět proti Pražskému týmu. I přes vedení o dva góly nakonec náš výběr podlehl 3:4, ale v žádném případě se za své vystoupení nemusí děvčata stydět.

Znojemský dívčí florbal v kategorii žákyň reprezentovaly hráčky Eva SMUTNÁ (2x vyhlášena nejlepší hráčkou zápasu, členka All Stars týmu turnaje a širší nominace juniorské reprezentace), Simona RADOVÁ, Jasmína SERTOVÁ a Eva NEČASOVÁ. V kategorii dorostenek bojovala za naše barvy Bára PROCHÁZKOVÁ, jejíž tým smolně obsadil čtvrté místo.

„Měl jsem z trénování výběru velkou obavu, některá děvčata jsem viděl poprvé v životě. Nakonec se nám s asistentem podařilo vybrat velice silný vyrovnaný tým se skvělou gólmankou a tvořivými hráčkami. Děvčata se neskutečně semkla a vytvořila skvělou partu jak herně tak především lidsky. Nikdo nám nevěřil, ale holky prostě tu placku moc chtěly a šly si pro ni“, tolik hodnocení trenéra Z. Franka.

DDM Znojmo