Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojemské florbalistky dobývaly Göteborg

V minulém týdnu se ve švédském Göteborgu konal největší mezinárodní mládežnický turnaj Gothia Innebandy Cup, kterého se v tomto roce zúčastnily i mladší a starší žákyně trénující pod vedením SVČ a TJ Znojmo.

Dívky našeho týmu posílilo i několik kolegyněk z Brna, Kyjova a Uherského Brodu. Děvčata se svého úkolu reprezentovat rodné město zhostila velmi zodpovědně. I po náročné devatenáctihodinové cestě dokázala v přátelském tréninkovém utkání porazit tým pražského Herbadentu, který je považován za tuzemskou florbalovou špičku, což následně dokázal i medailovým umístěním na tomto turnaji.

V následujících dnech se pak tým mladších žákyň utkal se švédskými celky FBC Lerum, Onsala IBK, Munka- Ljunaby IBK Akademi, SST Net Landskrona IBK a v osmifinále s týmem Pixbo Wallenstam IBF. Dívky bojovaly do poslední chvíle a předvedly krásnou a čistou hru navzdory některým velmi tvrdým zákroků ze strany Švédek. Proto i jejich výsledky, byť ani jeden z nich nebyl výhrou, velmi potěšily jejich trenéra Zdeňka Franka i jeho asistenta Michala Přibila, který tým mladších žákyň na tomto turnaji vedl.

Na hře starších žákyň už byly znát zkušenosti z předchozích turnajů podobného typu a také dlouholetá příprava. V dynamických, divácky velmi atraktivních utkáních, předvedly krásné herní kombinace a odnesly si zaslouženě dvě vítězství - nad týmy Varla IBK a Skattkars IK a dvě remízy - s týmy Hovslatts IK a FBC Engelholm. Bohužel v posledním, osmifinálovém zápasu už děvčatům došly síly a na poklesu bojového ducha se podepsaly i úrazy, které vyřadily ze hry několik našich hráček. Přesto však se dívky mohou chlubit krásným devátým místem v celkovém počtu třiceti pěti týmů jejich kategorie. I na tyto své svěřenkyně může být jejich trenér Zdeněk Frank právem pyšný.

Asistentka trenéra Hana Holá dodává: Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci a zajištění naší výpravy - místostarostovi Znojma Janu Groisovi za dlouholetou podporu našeho klubu, Jiřímu Růžičkovi, Martinu Eliášovi, vedení SVČ Znojmo a vedení našeho klubu TJ Znojmo, rodičům dívek, realizačnímu týmu - paní Haně Přibilové a paní Elišce Klujové, a především samotným holkám za odvahu a chuť reprezentovat své rodné město.

-HH-