Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Zlín zapomenut – Bohemka ve Znojmě padla

Boj o čelo druholigové tabulky se soupeřem zvučného jména přilákal minulý víkend i přes krajně nepříznivé, chladné počasí zřejmě rekordní počet téměř čtrnáct stovek fotbalově natěšených diváků.

  • FOTO: Libor Duchoň
  • FOTO: Libor Duchoň

Po nepříjemné porážce ve Zlíně měli hráči 1.SC Znojmo co napravovat a úkolu se zhostili na jedničku. Vyhráli zcela zaslouženě nad favorizovaným týmem Bohemians Praha 1905, kterému kromě několika minut na začátku resp. ke konci zápasu nic vážnějšího nedovolili. K cestě za vítězstvím opět zavelel zkušený a s přehledem hrající Marek Heinz, druhou branku, coby pojistku, přidal po velmi pěkné akci další z velkých bojovníků Radim Nepožitek.

„V rušném utkání bylo vidět, že jde o hodně, že se hraje o čelo tabulky. Terén nebyl kvůli netypickému jarnímu počasí zrovna ideální, kontrola míče i pohyb na zmrzlém trávníku byl opravdu těžký. Nezachytili jsme začátek zápasu, první čtvrthodinu byla Bohemka lepší, pak jsme je ale přehrávali. Byli jsme o něco fotbalovější, předvedli jsme víc kvalitnějších akcí a vítězství jsme si zasloužili,“ zhodnotil utkání domácí trenér Leoš Kalvoda. Personou grata byl v hledišti i prezidentský kandidát Jiří Dienstbier.

1.SC Znojmo – Bohemians 1905 Praha  2:0 (1:0)

Branky: 27. Heinz, 58. Nepožitek. Rozhodčí: Petr Mikel – Radek Kotík, Ladislav Gallo. ŽK: Yonov – Rada. Diváků: 1385.

Znojmo: Hrubý – Yonov, Buchta, Nepožitek, Okleštěk, Helísek (89. Lukáš), Lacko (77. Cihlář), Mudra, Hříbek, Hnaníček, Heinz (85. Ševčík), připraveni Mička, Švarc, Doleček. Trenér: Leoš Kalvoda.

Bohemians 1905 Praha: Sňozík (37. Havránek) – Jindříšek, Bartek, Jirouš, Kalina, Růžička, Šmíd, Moravec (73. Štochl), Rada, Nerad, Cseh.

Před začátkem zápasu byli oceněni další dva z nejlepších fotbalistů minulých let Michal Sobota a Miroslav Steinhauser, ke slavnostnější atmosféře přispěla i skupina mladých mažoretek. I přes mrazivé počasí se obě mužstva pustila s opravdovou vervou, vědoma si důležitosti zápasu. Pražané začali o něco lépe a cca patnáct minut byli lepší. Naši hráči dost často chybovali nepřesnými odkopy, které nenacházely ty správné adresáty, nepřesně si přihrávali. S přibývajícím časem se začali více prosazovat domácí a výsledkem byla první důležitá branka z kopačky Marka Heinze. Tomuto gólu však předcházela složitá situace ve vápně, kdy Helísek centroval míč na hlavu Nepožitka a jeho pokus skončil na tyči, brankář ho ještě vyrazil, ale pohotový „Mára“ (jak spoluhráči Heinzovi říkají) ho dopravil za Sňozíkova záda. Pak se brankář a zároveň kapitán Bohemky Radek Sňozík ve skrumáži před brankou nepříjemně zranil (oko), musel být převezen do nemocnice a v brance ho vystřídal Jiří Havránek. Těsně před koncem poločasu se bravurním zákrokem blýskl znojemský gólman Hrubý, ale nic podstatného se už nestalo. Zhruba po hodině hry však přišla velká chvíle Radima Nepožitka. „Od Helíska jsem dostal pěknou přihrávku, která mi ujela trochu do strany, gólman naštěstí vyběhl docela ven, tak jsem mu udělal kličku a míč vystřelil tak trochu nahoru, aby ho dobíhající obránce nevykopl,“ popsal situaci před druhým góĺem šťastný střelec Nepožitek. Měl z toho určitě docela příjemný „požitek.“ S blížícím se koncem zápasu hosté viditelně přidali, ale jejich snaha vyšla naprázdno. Další utkání doma hraje Znojmo až v neděli 14. dubna od 16:30 hodin s Vlašimí.

Fotografie z utkání najdete zde.

-stlba-