Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Ze Zlínské Letné přivezli fotbalisté důležité tři body

Tou nejlepší pozvánkou na nedělní duel s Viktorií Žižkov je určitě vítězství nad „Ševci“ ve Zlíně, což čekal asi málokdo.

  • FOTO: -stlba-

Šestizápasová série FC FASTAV Zlín skončila ve 23. kole FNL přičiněním znojemských fotbalistů, kteří tak nešťastně prohráli s Varnsdorfem. Zlínští „ševci“ totiž prospali začátek utkání a ani přestávkové vzepětí jim už nepomohlo. Naši ostrostřelci Žondra s Ledeckým zařídili bleskové vedení, což se ukázalo jako rozhodující. Také brankář Ilizi nezklamal a v jednom případě nás zachránilo břevno. Znovu se potvrdilo moudré rčení, že fotbal nemá logiku. Lepší dárek si ke svým 54. narozeninám nemohl trenér Ludevít Grmela ani přát.

FC Fastav Zlín - 1.SC Znojmo FK  1:2  (0:2)

  • Branky: 49. Poznar – 8. Žondra, 10. Ledecký.
  • ŽK: 72. Hubáček, 76. Hájek – 50. Ilizi, 83. Okleštěk
  • Počet diváků: 3264
  • FC Fastav Zlín: Dostál – Pazdera (74. Kraut), Hájek, Hubáček, Matějov – Bartolomeu (81. Kurtin), Živulič, Holík, Kopečný (59. Chmelo) – Poznar, Železník (c)
  • 1.SC Znojmo FK: Ilizi – Hříbek, Dreksa, Svozil, Odehnal (90. Pázler), Cihlář, Lacko (c), Okleštěk, Helísek (89. Njire), Ledecký (78. Stáňa), Žondra.

Znojemský trenér Ludevít Grmela viděl zápas takto: „Vyšel nám vstup do utkání a poměrně snadno jsme se dostali do dvoubrankového vedení. První poločas jsme hráli celkově velmi aktivně, vysoko jsme napadali a určitě jsme byli pro domácí nepříjemným soupeřem,“ pochvaloval si znojemský kouč.

Po změně stran se karta obrátila. „Očekávali jsme domácí tlak, ale ten byl ještě drtivější, než jsme si mysleli. Stálo při nás štěstí, které jsme v předchozích kolech neměli. Mrzí mě, že se tak stálo právě ve Zlíně a ne v předchozích zápasech. Za výhru jsem samozřejmě rád, protože nám přinesla záchranářské body, bohužel pro domácí je to asi komplikace. Navíc ve druhé půli si minimálně vyrovnání zasloužili,“ uznal Ludevít Grmela.

S tím souhlasil i jeho domácí protějšek Bohumil Páník: „Zaspali jsme začátek. První gól jsme dostali z autu, druhý po nedorozumění stopera s brankářem. Soupeř se dostal zadarmo do vedení, což ovlivnilo celý první poločas, v němž jsme nehráli dobře,“ věděl zlínský trenér.

V duchu posledních zápasů se ševci zvedli až po změně stran. „Podařilo se nám vstřelit poměrně brzy kontaktní gól, vytvořili jsme si i další šance, ale když to tam nemá padnout, tak to tam nepadne,“ posteskl si domácí trenér, jenž však dokázal ocenit také výkon protivníka. „Znojmo neustále hrozilo z rychlých protiútoků, dokázalo udržet balon přes Žondru a vyplatilo se mu, že jako vůbec první mužstvo na jaře na nás vyrukovalo s aktivní obranou. Ve druhé půli už mu ale docházely síly, my jsme se pokoušeli tempo vystupňovat, jenomže utkání jsme nedotáhli ani do remízového stavu. Snad jsme si to tedy tímto vyžrali, protože náš výkon šel během zápasu nahoru a nějaký bod jsme si zasloužili.“                    

-stlba-