Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Závody horských kol

17. ročník závodů horských kol Velká cena města Znojma bude odstartován v neděli 5. června na Masarykově náměstí. Stejně jako v minulých letech bude podstatná část tratě u kategorií dospělých závodníků vedena starým městem a dvakrát během jednoho kola přejedou závodníci přes řeku Dyji.

Všichni návštěvníci se navíc můžou po vyplnění kupónu zúčastnit slosování o hodnotné ceny. Kupon je možno získat ve Znojemsku č. 22, které je právě v prodeji.

  • Ilustrační foto.

Divácky nejzajímavější část tratě se nachází při průjezdu Karolininými sady směrem od řeky Dyje k Mikulášskému kostelu. Diváci tak mohou opět sledovat závodníky z bezprostřední blízkosti při výjezdu technicky velmi náročného kopce. Závod je určen pro širokou cyklistickou veřejnost. Nejmladší děti ve věku 4 - 6 let startují na Masarykově náměstí v 9:30 hodin. Další kategorie startují postupně vždy po příjezdu předchozích závodníků do cíle.

Tento závod je zařazen do seriálu akcí VZP CUP 2011 jako 4. akce. Malí závodníci sbírají body z jednotlivých závodů a ty jim pak pomohou například k získání dvou horských kol. Trať pro nejmenší děti je na Masarykově náměstí, pro starší vede starým městem. Vyhlášení výsledků dětských kategorií proběhne v 10:45 hodin. Vítězové se mohou těšit na poháry a ostatní potěší pamětní medaile.

V 11:00 hodin startuje hlavní závod na velkém okruhu, při kterém budou závodníci také rozděleni do několika kategorií. Každá kategorie má určený počet kol a nejdéle budou kroužit po náročném okruhu muži – elite, které čeká devět okruhů s celkovým převýšením přes jeden kilometr. Na vítěze čeká finanční prémie.

 

Pravidelně je vyhlašována také soutěž pro čtenáře týdeníku Znojemsko. V čísle 22, které je v prodeji od úterý 31. 5., najdete na čtrnácté straně losovací kupón, který po vyplnění můžete odevzdat v místě vyhlášení výsledků celého závodu. Losování výherce nového kola značky AUTHOR a dalších deseti cen se uskuteční po vyhlášení celkových výsledků dospělých závodníků.

 

CKK Znojmo (-karm-)