Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Závody horských kol - Velká cena města Znojma

Neděle 31. května bude opět patřit malým a velkým cyklistům s horskými koly. Závod horských kol „Velká cena města Znojma“ vstupuje do 21. ročníku. 

Prezentace závodníků od 8.00 hodin v dolním sále Znojemské Besedy. Stejně jako v minulých letech bude podstatná část tratě u kategorií dospělých závodníků vedena starým městem a dvakrát během jednoho kola přejedou závodníci přes řeku Dyji. Při jednom stoupání pojedou na Kraví horu a přibližně v polovině zahrádkářské kolonie odbočí na asfaltovou cestu k mostu u přehrady a Karolíninými sady k mikulášskému kostelu.

Divácky nejzajímavější část tratě se nachází při výjezdu u studánky po přejezdu mostu pro pěší a pří výjezdu Karolíninými sady. Diváci tak mohou opět sledovat závodníky z bezprostřední blízkosti na technicky a fyzicky nejnáročnější části tratí. Závod je určen pro širokou cyklistickou veřejnost a dětské kategorie. Nejmenší děti  v kategorii „Odrážedla“ odstartují z prostřední části ulice Velká Mikulášská směrem na Masarykovo náměstí v 9.30 hodin.

Další kategorie startují postupně vždy po příjezdu předchozích závodníků do cíle. Tento závod je zařazen do seriálu akcí VZP CUP 2015 jako 4. akce. Malí závodníci sbírají body z jednotlivých závodů, které jim pomohou například k získání různých cen od partnerů seriálu. Na nejlepší v jednotlivých kategorií při závěrečném závodu čekají cyklistické dresy s jmenovkou.  Trať pro nejmenší děti je na Masarykově náměstí a pro další děti vede starým městem. Vyhlášení výsledků dětských kategorií v 10.45 hodin. Vítězové jednotlivých kategorií se mohou těšit na poháry, ostatní potěší pamětní medaile a sladkosti.

V 11.00 hodin startuje hlavní závod na velkém okruhu. Závodníci jsou rozděleni do několika kategorií s určitým počtem kol. Nejdéle budou kroužit po náročném okruhu MUŽI – elite, které čeká sedm okruhů s celkovým převýšením přes jeden kilometr a na vítěze finanční prémie. Letošní doprovodný program doplní občerstvovací zastávka cyklistů závodu starých kol vyrobených do roku 1987. Záštitu na letošním ročníkem převzal starosta města Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel.

Dopravní uzávěra

Upozorňujeme řidiče na úplnou uzávěru v termínu neděle 31. 5. od 9.00 hodin především na Masarykově náměstí, ul. Velká Mikulášská a Mikulášské náměstí a od 10.30 hodin do cca 13.30 hodin i na celé trati. Omezení se týká především vjezdu do zahrádkářské kolonie přes ulice Koželužská a Pod Kraví horou. Omlouváme se za případné problémy. Podrobnější informace o celém závodu a mapu trasy, na které se závod uskuteční, najdete www.cykloklubkucera.cz.

Výluka turistického vláčku

V souvislosti s pořádáním závodu horských kol v neděli 31. 5. 2015 upozorňujeme zájemce o jízdu turistickým vláčkem, že v termínu odjezdu z Louckého kláštera v 10.45 a 12.30 budou tyto spoje z bezpečnostních důvodů zrušeny. Ostatní spoje bez omezení.

Změna termínu akce

Z důvodu nepříznivých meteorologických podmínek byla zrušena akce Dětský dopravní den 23. 5. 2015. Část programu se uskuteční v sobotu 30. 5. v prostoru Horního parku v rámci Dětského dne. Děti, které sbírají body v seriálu akcí Znojemský VZP CUP, se mohou zúčastnit doprovodného programu, který v tento den připravuje zájmové sdružení Cyklo Klub Kučera Znojmo od 9.00 do 17.00 hodin. Kromě šlapacích kárek, trojkolek a koloběžek čekájí zájemce dopravní testy, technická kontrola kola a zdravověda. Všem, kteří v tento den přijedou na kole,  pohlídáme kola aby mohli bezstarostně využít celý program.    

 CKK