Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Závodníci Znojmo Extreme 790 pomohou malé Terezce

Unikátní závod ve výběhu na znojemskou radniční věž odstartuje již za dva týdny. Sportovci se postaví v pátek 8. července na závodní trať s cílem bojovat a zdolat věž co nejrychleji. Nejsou však jediní, kteří se musí poprat s  nelehkými podmínkami.

Svůj vlastní boj svádí i Terezka Faktorová z Únanova – desetiletá holčička, která už dva roky bojuje s juvenilní dermatomyozitidou: ojedinělou zákeřnou nemocí, která jí prakticky znemožňuje normální život. A právě malé Terezce poputuje výtěžek ze vstupného závodu!

„Všichni, kteří se závodu účastní, jsou zdraví, sportovně nadaní, mladí lidé. Terezka byla taky nadanou sportovkyní, která byla již ve svém útlém věku velmi talentovanou závodní tenistkou. Nepřízeň osudu má však za následek to, že místo na kurtu tráví většinu času po nemocnicích. „Jsem rád, že jí a její rodině můžeme alespoň trochu pomoci,“ říká místostarosta Jan Grois, který je rovněž jedním z účastníků závodu.

„Ráda bych poděkovala všem, kteří nám touto cestou chtějí pomoci. Pro nás to znamená opravdu hodně. Výdaje na léčbu i pobyt na specializovaném pracovišti brněnské nemocnice jsou velice vysoké. Lékaři navíc ještě nenašli způsob, kterým by Terezku vyléčili. Svádíme tak neustálý boj s nemocí, s časem, ale hlavně s psychikou. Pro mne a pro Terezku znamená tato sportovní akce a zájem účastníků věnovat výtěžek na podporu malé holčičce to nejkrásnější, co můžeme dostat - psychickou podporu a vědomí, že jsou mezi námi lidé, kterým není lhostejný osud toho druhého, obzvlášť když se jedná o sportovní talent.  Terezka je statečná holka, nejvíce jí mimo jiné pomáhá i terapie s koňmi, a tak získané peníze použijeme právě na ni. Věřím, že náš boj s nemocí jednou dovedeme do zdárného konce a Terezka bude zase stát na kurtu s raketou v ruce a jejím neutuchajícím úsměvem na tváři “ doplňuje Věra Faktorová, maminka malé Terezky.

Závod Znojmo Extreme 790, který je součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město, proběhne v pátek 8. července. Úkolem je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům bude prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá tak bude nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Více na www.extreme790.cz nebo na www.znojmo790.cz.                                           

-ZP-

Související články

11. 7. 2016   Extrémní závod věž vydržela