Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Závod horských kol Excalibur City

V Hatích se připojili k závodům horských kol MTB Marathon. Iniciátorem je aktivní a úspěšný závodník Jiří Křivánek, generálním partnerem společnost Excalibur City. První ročník odstartoval v sobotu 6. července.

  • FOTO (45x): Alžbeta Janíčková

Účastníci si vybírali ze dvou tras - mohli šlapat delší šedesátikilometrovovou či zvolit kratší pětatřiceti-kilometrovou. Na svých horských kolech projížděli v rychlém tempu po vinařských stezkách v pohraničí, například kolem hrádku Lampelberg, ale i přes prašné kukuřičné pole.
Na start se vedle sebe postavili jak aktivní i bývalí profesionálové, tak amatéři. V drtivé většině jen muži. Přesně v půl jedenácté dopoledne se jich na první náročnější trasu rozjelo 114. Podle očekávání se brzy od pelotonu odpojili favorité - český mistr na horských kolech Pavel Boudný a republikový šampion v cyklokrosu Petr Dlask. Do cíle přijeli za hodinu a 44 minut.
„Podobnou trasu znám, nepřekvapila mě, několikrát jsem se  už zúčastnil Znovín Cupu,“ řekl hned po dojetí jen trochu zpocený vítězný Pavel Boudný.
Kratší trasa nabízela hlavně příležitost závodníkům s menšími zkušenostmi, ale neméně bojovným srdcem. Libor Šaroun z CKK Znojmo ujel závod za 59 minut a byl nejlepší. Čekání na vítěze zpestřily ještě závody dětí, vydatně podporované dospělými, a staly se výrazným doplňkem celého programu. Odpoledne se na místě konala cyklistická exhibice.
Hlavním důvodem, proč se všichni sešli, nebyla jen radost ze sportu a láska k horským kolům. Organizátoři chtěli nabídnout lidem z rakouské i české strany další příležitost k setkání. „Byli jsme velmi překvapeni počtem účastníků, s tak velkým zájmem jsme ani nepočítali,“ zhodnotila celou akci Blanka Kašparová, ředitelka marketingu Excalibur City. „Určitě budeme pokračovat i v příštích letech,“ dodala s úsměvem.   

-jan-

Více fotografií najdete na našem facebooku.