Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Žákyně VK Pegas Znojmo v kvalifikaci ČP

Po úspěšné kvalifikaci v krajském přeboru absolvovaly žákyně VK Pegas Znojmo i kvalifikaci Českého poháru. Do ní vstupovalo z východní poloviny České republiky 24 družstev, které měl tento turnaj rozřadit do tří osmičlenných výkonnostních skupin. V těchto skupinách pak budou odehrány dva další turnaje (vždy dva nejlepší z dané osmičky postupují do vyšší skupiny a naopak dva nejhorší týmy sestupují níže) a nejlepších 12 družstev postoupí do finálových kol, která se už hrají v rámci celé ČR.

Cílem znojemských volejbalistek bylo umístění zaručující start ve druhé osmičce, snem byl pak přímý postup do osmičky první. V sobotních třech zápasech se žákyně VK Pegas Znojmo postupně zlepšovaly a poradily si se všemi třemi konkurenty - Třebíč porazily 2:0, Hradec Králové 2:1 a Frenštát p.R. 2:0. Těmito výsledky si zajistily již účast nejhůře ve druhé osmičce, reálná byla i šance na postup do nejlepší skupiny. Ve finálové skupině čekaly znojemské volejbalistky mnohem těžší soupeři – Lanškroun, Olomouc a Prostějov.

Do utkání s Lanškrounem vstoupily hráčky Znojma méně koncentrované a ztratily první sadu, a ačkoliv následující dvě již Znojmačky získaly a zvítězily 2:1, ztracený set byl v konečném účtování zásadní. V utkání s Olomoucí byl jednoznačně lepší soupeř, který díky skvělému servisu a špatnému příjmu znojemských žákyň zvítězil jednoznačně 2:0. Rozhodovat se tak mělo v utkání se silným Prostějovem – volejbalistky Znojma potřebovaly zvítězit, nebo při příznivé konstelaci ostatních zápasů, získat alespoň set. Úvodní sada pak nabídla strhující podívanou, kdy si žákyně VK Pegas Znojmo skvělým servisem udržovaly neustále 2-3 bodový náskok. Za stavu 18:16 však přišly dvě nevynucené chyby a soupeř toho okamžitě využil k otočení skóre na 20:24. Znojemské volejbalistky ještě kontrovaly snížením na 23:24, ale víc se jim už nepodařilo. Ve druhém setu se pak již mnohem lépe koncentrovaly na svůj výkon hráčky Prostějova, které tak zvítězily 2:0.

Mezi 24 týmy tak znojemské družstvo žákyň obsadilo trochu smolnou devátou příčku, v Českém poháru odstartuje mezi druhou osmičkou, ovšem pokud udrží nadšení, bojovnost, pracovitost a zapracuje na své největší slabině - příjmu, pak postup mezi nejlepších osm rozhodně není žádnou utopií.

-MZ-

FOTO: Nahoře zleva: Vaness Veithová, Veronika Šteflová, Jana Polášková, Sára Sovjáková, Marie Radnická, Kamila Procházková, Kristýna Horká, Tereza Kampová, Martina Ludvíková, Klára Jiříčková; dole zleva: Petra Kloudová, Kamila Krulová, Klára Marušíková, Veronika Polehňová.