Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Workoutové hřiště je připravené

Nové street workoutové hřiště, které vzniklo pod širým nebem v Kolonce (tj. ve vnitrobloku ulic Pražská a Slovenská), je připraveno sloužit sportovním nadšencům z řad široké veřejnosti. Slavnostně je dnes otevřeli místostarosta Znojma Jan Grois se znojemskými sportovci z BBK Street Workout. Zacvičit si může přijít kdokoliv, kdykoliv a zcela zdarma. Samozřejmě je nutné dodržovat návštěvní řád.

„Důvodem, proč jsme vybudovali streetworkoutové hřiště, je fakt, že jsme chtěli podpořit i tento druh, řekněme individuálního, sportu. Workout navíc nyní zažívá boom, a já věřím, že toto hřiště určitě nebude prázdné. Ostatně přímo s workoutisty jsme pracovali na sestavení cvičících prvků tak, aby hřiště splňovala všechna kritéria, která sportovci na street workoutová hřiště kladou,“ řekl místostarosta Jan Grois. Pod vedením zkušenějších borců z BBK Street Workout si poté i několik cviků sám vyzkoušel.

Sami workoutisti plánuji velkou otevírací akci, která bude spojená s prvním ročníkem soutěže Bar Wars ve Znojmě. „Akci plánujeme na sobotu 25. června a kromě battlu, do kterého se mohou přihlásit jednotlivci, se budou moci přítomní těšit na další doprovodný program. O podrobnostech ještě budeme informovat,“ dodává Petr Bednařík z BBK Street Workout.

„Vybudování wourkoutového hřiště se v rámci posledního Fóra Zdravého města dostalo mezi 7 nejvýznamnějších oblastí, které si z pohledů Znojmáků zaslouží přednostní řešení. Jsem proto rád, že mohu jeden z cílů označit za splněný,“ nechal se již dříve slyšet starosta Vlastimil Gabrhel. Náklady na vybudování hřiště činily zhruba 200 tisíc korun.

Street Workout je sportovní disciplína zaměřená na pohyb a cvičení se svou vlastní vahou, kde se můžeme setkat s prvky akrobacie či gymnastiky. Cvičí se většinou venku na speciálních hřištích, která se skládají hlavně z hrazd a bradel. Mezi základní cviky patří kliky, dřepy, shyby nebo dipy. Ti náročnější zvládnout třeba tzv. back lever, front lever nebo lidskou vlajku.

-ZP-