Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vznítil se vůz sám, anebo byl zapálen?

Jak jsme popsali nedávno, došlo v Šatově v nočních hodinách k požáru osobního automobilu. Škoda měla dosáhnout částky 1 200 000 korun. Oheň hasili šatovští dobrovolní hasiči a profesionálové ze Znojma. Zásah trval jedenáct minut. 

Další den po požáru automobilu se vyrojily v samotném Šatově otázky, zda někdo tento osobní automobil nezapálil úmyslně. 
Obrátili jsme se proto na ředitele Autodružstva Znojmo Antonína Havlíka, zda je teoreticky možné, aby nový Superb, což  byla značka poškozeného vozu, vzplál samovolně. 
„S takovým případem jsem se doposud nesetkal,. Jedná se o moderní automobil, který je vybaven mnoha zabezpečovacími systémy, takže je takřka vyloučené, aby k něčemu takovému došlo. Automobilky si bezpečnost svých vozů velice pečlivě hlídají, pokud by byly některé okruhy zapojeny, systém myslí za řidiče a vše vypne,“ uvedl Havlík. 
Ani hasiči nevyloučili alternativu, že se mohlo jednat o úmyslný čin. „Případ převzala policie České republiky. Na místo byli povoláni specialisté, odebrali stopy, vše je ve stadiu odborného šetření, po jehož skončení budou vypracovány znalecké posudky,“ uvedla tisková mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. 
Vypravili jsme se na místo samé, do Šatova, a ptali se obyvatel, co by mohli k této věci říci. Zjistili jsme, že před požárem snad mělo dojít k malému výbuchu, po němž pak auto začalo hořet.  V ten den se měli v Šatově objevit podezřelí cizinci a také mělo dojít k vyloupení směnárny v sousedních Hnanicích. Mohlo se snad jednat o vyřizování účtů či o nějaké varování? To vědí snad jen aktéři, ale ani oni nemusejí znát vše.
Více jasna do případu vnesou výsledky šetření, ale to je běh na dlouhou trať.                                                   
-eis-