Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vzniká speciální průchod

Práce na znojemském obchvatu, kde se aktuálně staví úsek od takzvané kasárenské po únanovskou křižovatku, běží na plné obrátky. Rušno je na Přímětické ulici, kde se budují základy pro největší most na trase, i dále na trase obchvatu, kde probíhají zejména zemní práce a pokládka štěrkodrtí. Avizovaný speciální průchod pro pěší a chodce pod stavěným mostem na Přímětické stavbaři vybudují v průběhu září.

  • foto: Městský úřad
  • foto: Městský úřad

Právě speciální průchod byl hlavním tématem posledního kontrolního dne na stavbě. „Průchod vyroste vlastně na druhé straně, než kde je nyní chodník. Čili na straně u Městského lesíka. Po chodníku bude možno jít pohodlně až ke křižovatce k odbočce k nemocnici, přes takzvaná místa pro přecházení. Klasická zebra tam z důvodu dodržení určitých norem namalovaná není. Prosím proto chodce i řidiče o obezřetnost, pohyb lidí i cyklistů tu bude určitě větší než obvykle,“ nabádá k opatrnosti starosta Jan Grois, který celou stavbu bedlivě sleduje.

„Průchod bude šestatřicet metrů dlouhý a 1,7 metrů široký, s pevným povrchem a osvětlením – to vše kvůli bezpečnosti procházejících chodců a projíždějících cyklistů. Chtěl bych ale připomenout, aby všichni dbali příslušných pokynů, protože se budou pohybovat na staveništi,“ zdůrazňuje Roman Daniel ze společnosti Silnice Group.

Konstrukce tubusu je navržena tak, že spolehlivě odolá případnému pádu břemene o hmotnosti několika tun. Na tento tubus bude z každé strany navazovat zpevněný povrch z panelů pro větší komfort chodců a cyklistů.

Práce na stavbě obchvatu probíhají dle plánovaného harmonogramu, který nenarušily ani nedávné deštivé dny. Na konci září by se tak mělo začít i s pokládkou asfaltu na jednotlivých úsecích. Most na Přímětické ulici má být hotový do 8. prosince, kdy také končí uzavírka této silnice.

Jak se stavba vyvíjí, lze sledovat i díky záběrům z dronu. Videa jsou pak ke zhlédnutí na YouTube kanále města Znojma.

Video z dubna 2018: https://www.youtube.com/watch?v=Z0oLmCLq8uI.

Video ze srpna 2018: https://www.youtube.com/watch?v=0qVAxroQKuU.

-mars-