Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Výprodej znojemského kádru pokračuje, po Stehlíkovi odejde i Pláněk

Druhá sezona EBEL se pomalu dostává ke svému vrcholu. Někteří mladí Orli v jejím průběhu zaujali extraligová mužstva a první přestup ze Znojma do extraligy již proběhl. Slušná výkonnost znojemských odchovanců napovídá tomu, že podobných odchodů za lepším se uskuteční ještě víc.

  • Martin Pláněk.

Prvním odchovancem znojemského hokeje, který letos opustil dres Orlů a uchytil se v extraligovém klubu, je obránce Jakub Stehlík. Vybral si ho chomutovský tým Pirátů, za který Stehlík od konce ledna odehrál tři zápasy. Hned v prvním z nich si připsal první bod v extralize za asistenci proti Třinci. V tomto zápase byl Stehlík také poprvé vyloučen, dohromady v něm nasbíral čtyři trestné minuty. V posledních dvou utkáních ale příležitost zahrát si nedostal.

Dalším budoucím extraligovým hráčem se stal Martin Pláněk. Klub na oficiálních stránkách hcorli.cz v pátek informoval o jeho přestupu do Českých Budějovic. Letošní nejlepší střelec mezi obránci Orlů ale dohraje sezonu ve svém mateřském klubu a Mountfield posílí až po jejím skončení. Jednadvacetiletý obránce zapadá do plánu jihočeského týmu vybudovat perspektivní kádr. „Byli jsme se podívat na několika zápasech EBEL ligy a měli tak příležitost osobně vidět Martina Pláňka v těžkých zápasech této kvalitní soutěže. Znojmo nám navíc poskytlo na DVD záznamy dalších zápasů, které jsme měli možnost také prostudovat a po dohodě s trenéry jsme se rozhodli Martina Pláňka získat k doplnění našich obránců,“ řekl pro oficiální web HC Mountfield hokejcb.cz sportovní manažer Petr Sailer.

Nezbývá než popřát mladým Orlům hodně štěstí v jejich další kariéře a doufat, že znojemský tým najde plnohodnotné náhrady.

Ivo Krajc