Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vyhlášení nejlepších florbalistů TJ Znojmo Laufen CZ za rok 2014

V pátek 12. 12. v prostorách Lidového domu ve Znojmě uspořádal oddíl florbalu TJ Znojmo Laufen CZ svůj již čtvrtý večírek. Jeho součástí kromě tance, zábavy a sportovních soutěží o ceny bylo vyhlášení nejlepších florbalistů všech jednotlivých kategorií.

V úvodu předseda oddílu florbalu Laufen CZ Bedřich Daberger poděkoval rodičům za podporu, znojemským školám za sportovní zaměření  a zvláště potom ZŠ ul. Mládeže, kde je umístěna speciální fotbalovo-florbalová třída, DDM za výbornou spolupráci s oddílem florbalu a Městu Znojmu, které na tomto večírku zastupoval jeho místostarosta Jan Grois, za finanční podporu nejen florbalu, ale všech sportů ve Znojmě. Je dobré, že si vedení znojemské radnice uvědomuje, že sport je nedílnou součástí života zdravého města a že je lepší investovat peníze do mládeže jako součást prevence kriminality, drogové závislost a dalších negativních jevů naší doby.

Potom ještě poděkoval sponzorům, fanouškům a všem, kteří se pohybují kolem znojemského florbalu, a ještě připomenul, že se večírek koná v době švédského mistrovství světa, na kterém startují za Českou republiku dva znojemští odchovanci Milan Fridrich a Ondřej Mikeš.

Než začalo samotné vyhlášení, byly ještě připomenuty největší úspěchy za rok 2014. K nim patří 3. místo družstva mužů na největším českém florbalovém turnaji Czech open, v konkurenci 128 týmů z 11 zemí světa, dále postup Áčka do play off první ligy a velice bojovný výkon v utkání se Sokolem Vinohrady o postup do semifinále. Vinohrady poté 1. ligu vyhrály a postoupily do extraligy. Áčko je v současnosti na 3. místě a bojuje o účast v play off.

Junioři jsou ve druhé nejvyšší lize na prvním místě s jedInou porážkou ze 12 zápasů a chtějí se poprat o postup do juniorské extraligy. Dorostenci, aktuálně na 3. místě nejvyšší dorostenecké soutěže, na jaře vybojovali bronzovou medaili na druhém největším tuzemském mládežnickém turnaji Hummel open game. Dorostenci jsou na takové herní úrovni, že až sedm hráčů hraje za tým juniorky.

Ostatní mužské týmy, tedy starší žáci, mladší žáci, elévové a přípravka se připravují na své další působení ve starších kategoriích v jihomoravské lize své dané kategorie. Dívčí a ženské týmy se herně zvedají a už hrají vyrovnané zápasy se soupeřkami, které je vždy přehrávaly. Nominaci určovali trenéři jednotlivých kategorií, kteří vybrali jednoho nejplatnějšího, nejužitečnějšího a přístupem k tréninku a zápasům nejlepšího hráče sezony.

Vyhlášení jednotlivých kategorií vždy předcházelo představení a poděkování trenérům dané kategorie. O nejmladší florbalisty se starají v oddílu florbalu trenéři Petr Faltus, Petr Štraus, Marek Šabatka, David Kučera a Barbora Klempová.

První vyhlášenou nejmladší kategorií byli elévové, tedy desetiletí borci. U této kategorie má oddíl dva týmy, jeden trénuje na ZŠ ul. Mládeže pod vedením učitele této školy  Petra Štrause, a druhý v hale a jeho trenérem je M. Šabatka, který je ze spolupracujícího DDM. Trenér Marek Šabatka nominoval Martina Krále. Martin je žákem ZŠ Šumná, je útočníkem, je velice ambiciózním florbalistou, má veškeré předpoklady k tomu, aby to dotáhl co nejdál. Především jeho pracovitost pro tým je jeho velkou předností, kterou pak uplatňuje nejen na samotných turnajích, ale hlavně při tréninku.

Trenér Petr Štraus nominoval Jakuba Pechuru, brankáře - žáka ZŠ Mládeže - za jeho přístup k tréninku, za velice stabilní výkony, kterými pomáhá týmu k jeho výsledkům. Trenér Štraus lituje, že o takového gólmana příští rok přijde vzhledem k jeho postupu do ml. žáků. Doufá a věří, že jednou Kubu uvidí hájit svatyni A týmu.

Kategorii elévek a mladších žákyň, trénuje Zdeněk  Frank, další ze spolupracujícího DDM. Ten nominoval Nikolu Krulovou, žákyně ZŠ Hostěradice. Také ona je brankářka. Jako gólmanka se hodně zlepšila, má dobrý postřeh, poměrně rychlé přesuny, trošku problém s výhozy. Ale je oporou i v kategorii starších žákyň. Nekonfliktní, klidná, oblíbená, občas má chuť si zahrát i v poli. Je přístupná ke kritice a radám. Trenér doufá, že ji nebudou limitovat její někdy bolavá kolena či škola a že ji bude chytání stále bavit tak jako doposud, protože má před sebou slibnou gólmanskou kariéru.

Další kategorií je družstvo mladších žáků. Trenérem této kategorie je učitel ZŠ Mládeže Jan Vyskot, který nominoval své svěřence Adama Lysáka, dalšího brankáře znojemské oddílu, který je žákem ZŠ Mládeže, 6. ročníku sportovní třídy. Adam nevynechá jediný trénink, ke každému přistupuje zodpovědně. Jeho výkony jsou stabilní a stále se zlepšuje. Pravidelně chytá i za starší žáky. Svou stále dobrou náladou přispívá k dobré pohodě celého mužstva. Adam je jistota v brance.           

Kategorie starších žáků má trenéra Marka Krpouna, jenž nominoval Petra Maška ze Základní školy Pražská, velmi technicky nadaného hráče, který má týmového ducha a řádně plní svoje povinnosti jak při zápase, tak na tréninku, je velice snaživý. Pokud mu vydrží tempo, mohl by se stát v budoucnu další oporou znojemského mužského týmu.

Kategorie starších žákyň a dorostenek - trenérem je Zdeněk Frank - který nominoval Terezu Hamzovou, žákyni ZŠ Kravsko. Tereza je rychlá útočnice, velmi dobře čte hru, dokáže si naběhnout do volného prostoru, zlepšila i tvrdost a hru tělem. Má trošku problémy s technikou hlavně při zpracování míčku v rychlosti. Je oblíbená, nekonfliktní, poctivá v přístupu k tréninkům i zápasům, sama k sobě hodně kritická, dokáže poslouchat rady a má stále snahu se zlepšovat. Ne vždy se jí daří a bývá z toho hodně smutná, a hlavně naštvaná sama na sebe. Na trénincích zkouší občas i obranu. Dokáže hrát jak na svém oblíbeném křídle, tak i v centru a je velice užitečná při oslabeních a především při osobním bránění díky své výborné fyzické kondici. Má velice dobře našlápnuto i do starších kategorií. Jenom vydržet.

Hráč roku 2014 v kategorii Dorost - trenér Jan Šťastník nominoval Jana Nováka, žáka základní školy JUDr. Mareše. Honza je útočník, pravé křídlo, velký příslib znojemské mládežnické líhně do budoucna. Neskutečný talent, ale především obrovský pracant, kterému není cizí přidat si navíc i po náročném tréninku. Byť věkem ještě dorostenec, hraje pravidelně i za juniorský celek. Odměnou za skvělou práci mu byla i účast na letošním mužském Czech Openu, na kterém se svými spoluhráči získal bronzovou medaili v kategorii muži. Stal se nejmladším medailistou letošního ročníku v seniorské kategorii. Je to nesporný talent, jehož cesta nemusí skončit pouze v extralize, ale jako jeden z mála znojemských odchovanců může směle pomýšlet i na reprezentační dres, či zahraniční angažmá. V roce 2014 nastoupil Honza k 16 mistrovským utkání za dorost TJ Znojmo ve kterých zaznamenal 21 branek a 10 asistencí (celkem 31 bodů) což je téměř dva body na zápas! V juniorském dresu má za sebou Honza již 8 zápasů, ve kterých posbíral 17 bodů za 10 branek a 7 přihrávek. (nevídaný průměr přes dva body na zápas u hráče, který juniorskou kategorii může hrát ještě následující 3 sezony).

Nejlepším juniorem se stal Daniel Částek, obránce týmu juniorů i A týmu, student střední průmyslové školy Třebíč. Daniel je členem juniorské reprezentace ČR, který má za sebou již osm reprezentačních startů. I když je obránce, tak se mu již podařilo v rámci reprezentace juniorů ČR skórovat v utkání proti Švýcarsku. Ve znojemském dresu je stabilním členem obranné formace prvoligového A-týmu, v jehož dresu nastoupil k 24 zápasům, při kterých zaznamenal 10 bodů za 6 branek a 4 asistence. V juniorském týmu odehrál v roce 2014 celkem 14 utkání s bilancí 7 gólů a 12 asistencí. Velmi pracovitý florbalista, jehož píle a přístupu k tréninku si všiml i trenér reprezentace juniorů. Dan tak může jako aktuálně jediný znojemský hráč sbírat zkušenosti na mezinárodní florbalové scéně.

Kategorii dospělých ocenil a ceny předal místostarosta Města Znojma pan Jan Grois. Kategorie ženy - trenér Radek Pechura nominoval Petru Krausovou studentku VŠ. Petra se v týmu pohybuje na postu obránce, kde svojí elegancí a bojovností přivádí své soupeřky do stavu neškodné zvěře. Své vynikající výkony podává i po čtyřleté pauze, možná i proto zcela zapadla do vynikajícího ženského týmu, který se svojí bojovností zcela vyrovná tý-mům bojujícím o čelo tabulky dané skupiny, a to i přesto, že trénují jednou týdně. Florbalu se věnuje taktéž její sestra Kristýna, která je rovněž vynikají hráčkou.

Hráč roku 2014 v kategorii muži - trenér J. Šťastník nominoval Petra Slámu v civilu pracovníka stavební a montážní firmy. Petr je útočník, levé křídlo - obávaný kanonýr a dlouholetá opora A týmu. Rozený střelec, který v každé sezoně nasází přes 20 branek do sítě soupeřů, je rovněž lídrem historického kanadského bodování oddílu florbalu - od roku 2008 odehrál za Znojmo 116 zápasů, v nichž nastřílel 155 branek a celkem získal 279 bodů. Je týmovým hráčem, který nezkazí žádnou legraci, naopak jí hodně sám vyrobí. Na hřišti působí jako neomylný šutér, kterého se obává většina trenérů soupeře.  

V roce 2014 nastoupil Petr k 24 mistrovským utkáním za A-tým TJ Znojmo Laufen CZ, ve kterých zaznamenal 23 branek a 18 asistencí (celkem 41 bodů) což je téměř dva body na zápas!

Objev - skokan roku, hráč s největším progresem ve výkonnosti. Trenér J. Šťastník v této kategorii nominoval obránce Ondřeje Zejdu, studenta Gymnázia Dr. Polesného ve Znojmě. Ondřej se vypracoval během posledního kalendářního roku z průměrného juniorského obránce až na stabilního člena defenzivy prvoligového A-týmu. Jeho hlavní devízou je vynikající fyzický fond, který lze jen stěží vyčerpat. V případě, že mu píle a pracovitost vydrží, bude jen otázkou času, kdy se kolem něj začnou točit extraligové celky. V roce 2014 nastoupil Ondřej k 20 mistrovským utkáním za A-tým TJ Znojmo, ve kterých zaznamenal 2 branky a 2 asistence, což u obránce není tak podstatné jako jeho obranná práce pro tým. O poznání produktivnější byl za juniorský tým, kde v roce 2014 nastoupil k 15 mistrovským utkání, ve kterých nasbíral  20 bodů za 9 branek a 11 asistencí, což je bod na zápas a vynikající vizitka pro obránce.

Na závěr předseda oddílu florbalu TJ Znojmo poblahopřál všem odměněným, a popřál celému oddílu florbalu a všem jeho příznivcům krásné a veselé Vánoce a super rok 2015.

-stlba-