Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vydařený vstup florbalových juniorů do extraligy

Florbaloví junioři TJ Znojmo LAUFEN CZ si poprvé tento víkend vyzkoušeli, jak chutnají zápasy nejvyšší české juniorské florbalové soutěže. Extraliga juniorů pod názvem G2 liga odstartovala svoji soutěž svými dvěma koly právě o uplynulém víkendu a ve Znojmě junioři v městské sportovní hale nastoupili v sobotu večer proti celku Florbal Primátor Náchod a v neděli proti celku Sokol Pardubice.

V sobotním zápase začali hráči TJ Znojmo Laufen CZ opatrně až bojácně a po rychlých brejcích soupeře prohrávali po první třetině 0:2. Po domluvě trenéra J. Šťastníka se pustili se zvýšeným úsilím do soupeře a podařilo se jim stav obrátit a po druhé třetině to bylo 4:3 pro znojemské Laufeny. Poslední třetina byla bojovná, a i když Znojmáci jednu chvíli vedli 7:4, soupeř ještě zabojoval a snížil na rozdíl jedné branky, ale závěr už patřil opět Laufenům, kteří vstřelili 3 góly a zvítězili před 180 diváky celkovým skóre 10:7.

Branky a asistence: Novák J. 3+1, Procházka J. 2+1, Daberger F. 2+0, Šindelář M. 1+1, Stráský M. a Částek M. 1, Fabián P., Fišer J. a Rakušan J. po jedné asistenci.

Na nedělní „obědový „ zápas si našlo cestu na 80 diváků, kteří viděli dramatický florbalový zápas, plný osobních soubojů, střel a pěkného napínavého florbalu. Vedení se ujali Znojemští a drželi těsný náskok až do závěrečného hvizdu a po třetinách 2:1, 1:1 a 1:1 těsně zvítězili i ve druhém zápase extraligy 4:3. Je potřeba pochválit všechny hráče a hlavně za vynikající chvílemi až akrobatické zákroky brankáře Laufenů J. Hándla.

Branky a asistence: Novák J. 1+1, Rakušan J., Stráský M., Daberger F. 1 branka a Fabián P. a Šindelář M. po jedné asistenci.

První extraligový dvojzápasový víkend se tak juniorům TJ ZNOJMO LAUFEN CZ podařil a vybojovali na domácí palubovce důležitých 6 bodů a věříme, že i získali potřebné sebevědomí do dalších bojů. 

-BD-