Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vycházky s chrty každý pátek a sobotu

Pátek, 15.00 hodin, Znojemská přehrada
Sobota, 14.00 hodin, Znojemská přehrada

Anglický chrt je elegantní a nápadně štíhlý pes, jenž má pevné držení těla, ušlechtilé proporce i linii. Při běhu může vyvinout až šedesátikilometrovou rychlost. Tento druh loveckého psa s vynikajícím zrakem je velmi vstřícné zvíře, které umí ocenit pohodlí a pozornost, ale není příliš vhodný pro různé typy výcviku. Všichni psi však musejí absolvovat výchovu a základní výcvik proto, aby z nich byli skutečně příjemní a sofistikovaní společníci.

Vážení čtenáři, vlastníte-li greyhounda, whippeta nebo další plemena chrtů, nabídněte jim to, co je těmto psům nejmilejší - štvaní „kořisti“ na dostihu. Jde o rychlostní závody, kdy psi rychle běží za umělou mechanickou návnadou, která je před nimi tažena. Dráhu 360 metrů uběhne whippet za 23 sekund. Fantastické, že?

Říká se, že kdo jednou dostihům propadne, jen tak se tohoto adrenalinového sportu nevzdá. Nejbližší dostihová dráha je v Lednici na Moravě, v Kolíně a v Mladé Boleslavi. Dostihy chrtů v České republice jsou provozovány jako hobby, na dostizích se nesází. Svému chrtovi se ovšem také zavděčíte, milujete-li přírodu a do té přírody chodíte společně. Chrt rád pozoruje, kde se co šustne, loví myšky či kočky. Občas vystartuje za zajícem, dá si dostih a spokojeně se vrátí k  páníčkovi. Někdy s nějakým šrámem, odřeninou, ale vždy nadmíru spokojen.

Na svoje vlastní whippety se nikdy nezlobím. Nemám totiž proč. Čtou vám totiž myšlenky. Jsou ušlechtilí, chytří a oddaní. V bytě jsou klidní, skoro neštěkají. Milují rodinu, svoji smečku a děti. Jsou opravdu vynikajícími společníky. Proto bych ráda pozvala všechny majitele chrtů k vycházkám do přírody. Doporučila bych nekombinovat s jinými rasami, aby statnější jedinci křehčí whippety i greye při lítačkách nezranili.

Vycházky s chrty se budou uskutečňovat každý pátek v 15.00 hodin a v sobotu ve 14.00 hodin. Sraz je na parkovišti u Znojemské přehrady. Kdo přijde, ten přijde. (Facebook - otevřená skupina Vycházky s chrty.)

MARCELA MARIAŠOVÁ (-t-)