Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Výběr rozhodčích OFS Znojmo hraje dobře, ale postrádá střelce

Nedávno jsme psali o turnaji fotbalových rozhodčích v Brně, kteří se za čtrnáct dní prakticky ve stejném složení zúčastnili dalšího turnaje hraného jako memoriál Mikuláše Zimy. Lužice u Hodonína tím pokřtila novou sportovní halu a jedinou změnou oproti turnaji brněnskému byla účast rozhodčích ze slovenské Senice.

Kromě místa se ani výsledek výběru OFS Znojmo nezměnil, což znamenalo opět jen konečné sedmé, tedy předposlední místo.  Novotou zářící lužickou arénu však naši rozhodčí opouštěli se vztyčenými hlavami, protože výkony, kolektivním pojetím, předváděnou hrou vzhledem k věkovému složení až na hranici sebeobětování a celkově příjemným vystupováním si získali sympatie všech přítomných. O tom, jak se to všechno seběhlo, nám podal informace jeden z přímých účastníků, jinak druhý muž veškeré kopané na okrese, pan Zdeněk Kolesa.

  • Horní řada: Slabý, Vodák, Buchta, Gáfrik, Horký J., dole: Pfeffer, Nikolai L., Laštůvka, Kolesa Z.,Teplý a výborný brankář Valenta. FOTO: -stlba-

„Turnaj jsme absolvovali s věkově nejstarším mužstvem (dodatečné omluvy mladých -  nominovaných hráčů) oproti ostatním účastníkům a hlavně ten pověstný kousek sportovního štěstíčka nás v každém utkání připravil o nečekané, ale zasloužené body. Na hřišti proti sobě nastupovali různé kategorie: ať věkové – kdy hrál 56-ti letý proti 17ti letému, nebo výkonnostní – kdy za Senici např. hrál prvoligový borec z Trenčína. Mužstva byla rozdělena do dvou skupin a pak se již hrálo stylem play-off.

Ať to již bylo v našem prvním utkání turnaje s OFS Brno-venkov (vítěz minulého turnaje-reprezentují ligoví rozhodčí),  kdy jsme za stavu 0:0 neproměnili dvě stoprocentní šance, které jsme si ale vypracovali i v dalším průběhu vyrovnaného zápasu. Proto výsledek  z našeho pohledu 0:3 je až příliš krutý. V dalším utkání s OFS Hodonín (minule druzí) jsme i za stavu 1:3 nezahodili flintu do žita, dál „bušili“ do soupeře, předváděli nejlepší výkon na turnaji, nastřelili dvě tyče a neproměnili další tři jasné brankové příležitosti. Ale i za těchto pro nás nepříznivých okolností jsme vyrovnali na 3:3 a v závěru mohli strhnout vítězství na svou stranu, což kvitovali i přítomní diváci. Jenže opět neproměnění dvou „tutových“ šancí nás stálo vítězství. Domácí museli být s remízou více než spokojeni. (Střelci branek: Nikolai L., Kolesa Z., Buchta.). Ve třetím utkání ve skupině s OFS Blansko (minule třetí ) jsme hráli o postup do semifinále, ke kterému jsme ovšem potřebovali zvítězit. Opět se však potvrdilo Pospíchalovo rčení, že fotbal nemá logiku. Soupeře jsme „masírovali“ na jeho polovině, ale i díky skvělému výkonu soupeřova brankáře a také pod dojmem že MUSÍME, jsme vytvořené šance nevyužili. Soupeř takticky držel remízu a v závěru utkání rozhodl z brejku o naší prohře 1:2 (Nikolai L.) , která nás poslala do boje o konečné sedmé místo.

V posledním utkání o umístění s OFS Vyškov (minule šestý) jsme po celý průběh kontrolovali hru a z přemíry snahy i částečné „zbrklosti“ se nám nepodařilo utkání v normální hrací době rozhodnout, takže po výsledku 1:1 (Laštůvka) musely rozhodnout pokutové kopy. Ty jsme vyhráli 2:1 (Nikolai L.,Teplý).Tímto výsledkem se nám podařila odveta s vyškovskými za minulé utkání,takže jsme tentokrát skončili o stupínek před naším posledním soupeřem.

Ve vyrovnaném turnaji, kdy o umístění – hlavně ve skupinách - rozhodovala i jediná branka, nebylo o překvapení nouze a ve třech utkáních o konečné pořadí  rozhodovaly pokutové kopy. Poděkování patří všem účastníkům a věřím, že v lednovém turnaji ve Velkých Pavlovicích naše umístění vylepšíme. Co k tomu dodat? Budeme asi muset vyhlásit konkurz na střelce.“

Konečné pořadí - v závorce umístění v minulém turnaji:

  1. (5)  MěFS Brno-město
  2.       OFS Senica - nový účastník
  3. (1)  OFS Brno-venkov
  4. (3)  OFS Blansko
  5. (4)  OFS Břeclav
  6. (2)  OFS Hodonín
  7. (7)  OFS Znojmo
  8. (6)  OFS Vyškov

 -stlba-