Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Volejbalová juniorská liga udržena!

VK Pegas Znojmo - Sport Klub Náchod
3:0 (14,17,20), 3:0 (18,8,24)

Znojemské juniorky se postavily k záchraně ligy zodpovědně. Čtyřicetipětiminutové rozcvičení týmu napovídalo tomu, že Náchod rozhodně nemíní podcenit. V dopoledním zápase jsme si vždy do druhého technického timu vytvořily vcelku luxusní náskok (16:4, 16:9, 16:12), byly jsme lepší ve všech herních činnostech a na výhře 3:0 se podílely všechny hráčky.

Druhý zápas začal rozpačitě, od soupeřek se Znojmo odpoutalo až za stavu 13:17, kdy hráčky díky skvělému podání Eriky Procházkové a bezchybné hře na síti, odskočily soupeřkám o 10 bodů. V pohodě tak vyhráváme set 25:18. Ve druhém setu pro nás trenérka stanovila úkol, nesmíme Náchodu dovolit uhrát více než 12 bodů. S vervou se pouštíme do dalšího setu. Za stavu 7:2 pro Znojmačky se však zraní univerzálka Magda Tlapáková a na její post musí nastoupit nahrávačka Anička Leischnerová. V podobné situaci většinou tým znervózní a začne chybovat, ale znojemské juniorky jakoby to naopak ohromně stmelilo. Obě Aničky (Klašková – 12 podání za sebou) a Leischnerová – (ani jednou nechybovala v útoku) měly největší podíl na splnění úkolu a výhře druhého setu 25:8. Člověk by řekl, že získat poslední set nebude problém. To by to však nesměl být ženský volejbal, kde není nic jistého.

Soupeřky na co sáhly, to jim vyšlo. My jsme začaly klopýtat v útoku, pak nám znejistila i náhra. Náchod toho využil a odskočil nám o čtyři body, které si držel až do koncovky. Za stavu 24:21 pro soupeřky to vypadá, že set ztratíme, protože ani jedna z útočnic není schopna alespoň průměrně zasmečovat. Pak však přichází střídající Míša Trávníčková na post smečařky a všechny svými razantními útoky překvapí. Na servisu tým drží dnes kupodivu skvěle podávající Anička Klašková. Dotahujeme na 24:24. Náchod útočí středem mimo hřiště a pak i špatně přitahuje, takže musí přehrávat na naši polovinu míč zadarmo. Poslední balon nám ukončuje útokem z doskoku kapitánka Sabina Svobodová, která si s Aničkou Leischnerovou vyměnila pozici univerzálky. Pak už následuje jenom radost z vítězství, poděkování naší zraněné hráčce a děkovačka věnovaná našim fanouškům. Příští týden jedeme ještě do Pardubic odehrát poslední ligový dvojzápas. Úkol je však už nyní splněn – volejbalová juniorská liga je ve Znojmě udržena.

Na závěr pár slov trenérky: „Tak variabilní tým jsem ještě během své osmileté trenérské praxe neměla, tolik energie jsem naposledy zažila u juniorek před 5 lety, které si vybojovaly juniorskou extraligu. My jsme sice nyní bojovaly o udržení, to ale v této chvíli není podstatné. Důležité je, že holky spolu navzájem fungují a jsou schopny si pomáhat. Klobouk dolů před holkama ze střídačky. Vždycky tým podržely a dnes dokonce rozhodly o celém zápase. Nejlepšími hráčkami bych přece jen určila Eriku Procházkovou a Aničku Klaškovou. Erika byla výborná na servisu a hře v poli, Anička dnes nejen dobře servírovala, ale hlavně vládla i útokem na síti. Pochvalu si zaslouží střídající Míša Trávníčková a Anička Leischnerová.“   

-DJ-