Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Volejbalistky VK Pegas Znojmo A skvěle vstoupily do českého poháru

Tým žákyň „A“ je pro sezonu 2015/2016 od základu nově poskládán především z mladých hráček „C“ týmu, loňských sedmaček, doplněný třemi šikovnými hráčkami z týmu „B“. Z loňského družstva zůstaly pouze dvě zkušené hráčky – nahrávačka Klára Marušíková (kapitánka) a univerzálka Šarlota Svobodová.

  • Tým Uherské Hradiště: zleva Marušíková, Horká, Herzigová, Hrnčířová, Hermanová, Čepáková, Nechvátalová, Tondlová, Nováková, Fričová, Sovjáková, Sitárová, Kolářová, chybí Svobodová.
  • Tým Hradec Králové: zleva Procházková, Hermanová, Svobodová, Tondlová, Kolářová, Herzigová, Čepáková, Hrnčířová, Marušíková, Nechvátalová, Fričová, Sovjáková, klečící: trenér Martin Gallus.

Český pohár je nejprestižnější dlouhodobou soutěží žákovských družstev na nejvyšší republikové úrovni. Hraje se systémem 6 dvoudenních turnajů. Týmy na 1. -2. místě svojí základní nebo finálové skupiny postoupí do skupiny vyšší a předposlední s posledním spadnou do nižší skupiny. V kategorii žákyň je 1. - 3. kolo základní. Po 1. kole jsou týmy rozděleny na 4 výkonnostní skupiny po 7 týmech ve východní části a na 3 výkonnostní skupiny po 8 týmech části západní. Po odehrání 2. a 3. kola postoupí do finále z východní i západní části 12 družstev a vytvoří dohromady 3 skupiny po 8 týmech. Po odehrání tří finálových kol vzejde konečná tabulka Českého poháru.

ČESKÝ POHÁR 1. KOLO - UHERSKÉ HRADIŠTĚ, 19. 9. – 20. 9.

Rozřazovací 1. kolo se odehrálo v Uherském Hradišti. Náš tým žákyň VK Pegas Znojmo „A“ začal proti silnému Přerovu a po prvním prohraném setu to vypadalo na debakl. V setu druhém ale holky dokázaly, že umí bojovat do posledního možného okamžiku a o 2 míče set vyhrály. Tie-break byl už sice nad naše síly, ale nečekaně získaný bod z porážky 1:2 se velmi hodil. V dalším utkání už byly hráčky klidnější a celkem v pohodě a s přehledem přehrály Jihlavu 2:0. V posledním utkání sobotní základní skupiny jsme trestuhodně zahodili šanci jasného postupu do lepší rozřazovací skupiny a se slabšími Svitavami po nervózním výkonu prohráli 1:2. Štěstí nám bylo ale nakloněno, Jihlava porazila Svitavy 2:0, a my měli zajištěný postup do skupiny, ve které se 6 týmů utkalo o 1. a 2. sedmičku ČP.

V této nedělní skupině jsme sice všem týmům KP Brno, VSC Zlín, Uherské Hradiště a Agel Prostějov podlehly shodně 0:2, ale nutno dodat, že na tato utkání už nebyla přítomna nejzkušenější hráčka Šarlota Svobodová, a především jsme si pro nás cílový postup do 2. sedmičky Českého poháru zajistili už v sobotních utkáních. Oporami byly především smečařka Terka Nechvátalová, univerzálka Šája Svobodová a nejlepší hráčkou jsem vyhlásil nahrávačku Klárku Marušíkovou.

Celé 1. kolo ČP se z našeho pohledu neslo v příjemném týmovém duchu, kdy třeba hráčky na lavičce neustále a velmi hlasitě povzbuzovaly svoje spoluhráčky bojující na hřišti, což bylo mezi družstvy téměř ojedinělé, také se všechny holky pomalovaly motivy našeho týmového alias „Královny všech paštik“, večer jsme společně hráli mafiánské hry z daleké Sicílie, s úsměvem na tvářích jsme absolvovali 5 km procházku v dešti a při zpáteční cestě vlakem holky s dovolením spolucestujících rozezpívaly celý vagon. Skvělá týmová atmosféra nám rozhodně pomůže ke skvělým výsledkům.

připravil: Martin Gallus

ČESKÝ POHÁR 2. KOLO – HRADEC KRÁLOVÉ, 31. 10. – 1. 11.

Po dvoudenní prázdninové pečlivé přípravě jsme se v pátek odpoledne vydaly do Hradce Králové. Jelikož máme mnoho hráček nemocných nebo zraněných, byl tým posílen o smečařku z „B“ družstva Kamču Procházkovou, které se celý turnaj herně velmi vydařil. Cílem bylo udržet se ve 2. sedmičce, a tím pádem mít šanci na postup do finále Českého poháru.

Po náročné cestě jsme se ubytovaly a vyrazily na příjemnou večerní procházku. Poté následovala příprava na první hrací den naší tradiční poradou, která nás natolik unavila, že jsme byly všechny do pěti minut „tuhé“. V sobotu ráno jsme se probudily se správně bojovnou náladou, kterou jsme bohužel nedokázaly uplatnit proti výrazně vyšším hráčkám z Ostravy, a prohrály jsme 0:2 (-21,-14). V dalším zápase proti Uherskému Hradišti, kterému jsme mohly vrátit porážku z 1. kola, máme ještě plné hlavy špatných myšlenek z prvního utkání a moc nám to „nehraje“. Zápas ale přece jen s vypětím všech sil vyhráváme 2:1 (22,-23,12).

Po malé pauze nás čekal domácí Hradec Králové, který jsme dokázaly díky výbornému servisu, skvělé bojovnosti a zodpovědnosti porazit 2:0 (16,20). V posledním sobotním zápase nastupujeme proti Frýdku-Místku, který předváděl nejhezčí volejbal v naší skupině. Do zápasu jsme vstupovaly s povzbuzováním celého týmu a s vášní vyhrát, i když jsme věděly, že jsou výškově i výkonnostně přece jen o kus nad námi. Díky našemu přístupu jsme téměř bez jediné nevynucené chyby ke zděšení soupeřek vyhrály. Druhý set si ale Frýdek-Místek od začátku pohlídal a srovnal na 1:1. Tie-break v napjaté koncovce vyhrávají naše zkušenější soupeřky 17:15. Můžeme ale říct, že jsme do toho daly všechno, a trenér nás po zásluze velmi chválil.

Po dobře zvládnutém sobotním dni si zaslouženě dopřáváme trochu relaxace v místním aquaparku. Ve vodě nám ještě více vyhládlo, a už se těšíme na večerní polévku z kuřecího vývaru a grilovaný kuřecí plátek se sýrovou omáčkou a těstovinami.

V neděli ráno nás čekala Jihlava, se kterou jsme hrály o 3. místo. V prvním setu zaslouženě vyhráváme 26:24. Do druhého setu vstupujeme příliš klidné a méně soustředěné, a taky se to projevuje na naší hře a za stavu 23:17 nezvládáme po vystřídání dvou hráček koncovku a druhý set prohráváme 23:25. Tie-break už je opět plně v naší režii a v pohodě si jdeme po výhru 15:8 a 2:1 na sety. V posledním zápase proti slabé Litomyšli se nám pořádně nedaří dostat do hry, jelikož soupeř předvádí spoustu náhodných nevolejbalových úderů, ale přece jen potvrzujeme roli favorita a 2:0 vyhráváme. Turnaj 2. sedmičky ČP jsme zakončili na vynikajícícm 3. místě a velmi se přiblížili postupu do finále.

Celý víkend byl obohacen vtípky některých hráček a završen neuhádnutelnou hádankou nejmladší členky týmu. Pochvalu za fantastické povzbuzování si odnáší všechny přítomné hráčky, další individuální ocenění získaly blokařka Nikča Herzigová a nahrávačka Klárka Marušíková, nejlepšími hráčkami se staly univerzálka Šája Svobodová a smečařka Kamča Procházková.

připravila: Klára Marušíková