Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Volejbalistky si body podělily

VSK Univerzita Brno - VK PEGAS Znojmo 3:2, 2:3

  • Ilustrační foto: -stlba-

Sobotní dvojzápas mezi znojemskými volejbalistkami a celkem Univerzity Brno sliboval velký boj o první místo v tabulce krajského přeboru I.třídy. V první půli soutěže se týmy utkaly na palubovce Znojma, které bylo tehdy úspěšnější a zvítězilo dvakrát 3:1. Tentokrát měla výhodu domácího hřiště Univerzita. Znojemské hráčky do Brna přijely oslabeny o univerzálku Vláčilovou, naopak stále ještě nemocná blokařka Kulíšková nakonec nastoupila.

Vstup do prvního zápasu se Znojemským podařil více, než domácím. V prvních dvou setech soupeřky přehrávaly hlavně tvrdším útokem a hrou v poli, díky čemuž první dva sety vyhrály. Brněnské hráčky ve třetím setu přitvrdily na servisu a hostující začali mít problém na přihrávce. Nemohly tolik útočit středem a smečařky se dostaly do těžké pozice tím, že na ně vždy čekal kompaktní blok. Útok už nebyl tak razantní, domácím stačilo stát ve správném postavení a snadno smeče vybírat. Přibyly i další chyby ze hry a Univerzita tedy následující dva sety vyhrála, zápas tím dospěl do tiebreaku. V něm byly domácí hráčky úspěšnější, poměrně snadno v něm díky psychické převaze zvítězily 15:9.

„První dva sety nás četly, naši hru. Za stavu nula dva musely začít riskovat a ono jim to vycházelo. Zhoršením přihrávky logicky odešel i útok, stály prostě tam, kde měly a my jim to hrály přesně do rukou. Najednou jsme přestaly skládat napoprvé, výměny se protahovaly a většinou byly v nich úspěšnější soupeřky. Nepomohly jsme si ani blokem, zkusily jsme vystřídat, nedalo se nic s vývojem zápasu udělat. Koncovku tiebreaku jsme pak psychicky nezvládly,“ okomentovala Peroutková.

Zcela opačný průběh měl druhý zápas. Zkušenější domácí tým už s přehledem četl hru hostů a ti se dostali do složité pozice. Rozhodovaly drobné chyby na obou stranách, které byly hned trestány. První set dopadl lépe pro domácí, v koncovce jej vyhráli. Znojemské hráčky ale začaly bojovat, snažily se vyvarovat nevynucených chyb a zlepšit přihrávku. Začaly útočit důsledněji, měnit směry útoku a pomáhat si také špatně postaveným blokem soupeřek. Stav zápasu otočily na 2:1 a šlo se do čtvrtého setu. I přes veškerou snahu hostů domácí stav srovnali a hra se opět přenesla do tiebreaku. V něm byly tentokrát úspěšnější znojemské hráčky, které v danou chvíli byly sebevědomější a zvítězily 15:11.

„Byly to dva těžké zápasy, rozhodovaly v něm i drobné chyby. Oproti první půli soupeřky hráčsky posílily, tohle byl úplně jiný tým než v listopadu. Ze soboty si odvážíme jen tři body, ale byl to vyrovnaný zápas, nedá se mluvit o neúspěchu,“ zakončila trenérka VK PEGAS Znojmo Blažková.

Sestava hostů: Blažková, Gallusová, Kulíšková, Pejchalová, Doušková, Peroutková, Křivánková, Šálková, Stehlíková. 

-MB-