Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Volejbalisté VK Pegas Znojmo postoupili do finále MČR

V uplynulém víkendu proběhly kvalifikační turnaje na finálový turnaj mistrovství České republiky mladšího žactva ve volejbale. Mezi účastníky pochopitelně nechyběla ani družstva chlapců a dívek VK Pegas Znojmo, která stanula v letošních krajských soutěžích na medailových postech.

V kategorii chlapců o postup do finálového turnaje usilovalo celkem 30 družstev z celé České republiky. Znojemští žáci se pokoušeli postoupit v Kojetíně, kde kromě silného domácího týmu měli za konkurenci družstva VSC Zlín, TJ Bojkovice a TJ Svitavy. Úvodní dva duely byly ze strany hráčů Znojma velmi podobné. Úvodní sady proti Zlínu a Bojkovicím si vždy zkomplikovali vlastními chybami, ale v koncovkách je zvládli (25:23, 25:22), aby ve druhých setech jasně dominovali na hřišti (25:11, 25:15). Dvě vítězství již téměř zaručovala postup do vysněného finále, týmy Svitav a Kojetína ale budily svou hrou velký respekt.

Do utkání se Svitavami znojemští hráči ovšem vlétli skvěle, soupeře tlačili vynikajícím servisem a ten se pak nedostával do svých rychlých kombinací. Ačkoliv se v průběhu sady hra začala vyrovnávat, udrželi v ní chlapci Znojma vedení až do jejího konce a zvítězili 25:19. Ve druhém setu se ovšem obraz hry otočil a Svitavští si pak s přehledem pohlídali i tiebreak, když znojemští hráči nedokázali soupeři vzdorovat především psychicky - přílišná opatrnost a z ní vyplývající chyby nahrávají každému soupeři.

V posledním utkání proti domácímu Kojetínu se bohužel opakoval nevýrazný výkon zejména na příjmu a vlastně pak nebylo moc čím soupeři konkurovat. Nicméně dvě vítězství a pět získaných setů posunuly mladší žáky Znojma mezi nejlepší šestnáct družstev v ČR a jsme zvědavi, jak se poperou v Novém Jičíně na přelomu dubna a května s absolutní špičkou ve své věkové kategorii. Sestava družstva: nahrávači – Matyáš Rozsypal, Dominik Fruhwirth, smečaři – Robert Mang, Jiří Holík, Tomáš Špaček, Robert Knebl, univerzálové Jan Krejčí a Daniel Blaha a blokaři – Pavel Švéda, Jaroslav Nedvěd, Jakub Klajmon a Martin Novotný.

Mladší žákyně VK Pegas Znojmo se o postup porvaly v Uherském Hradišti, kam se sjelo šest družstev z Jihomoravského a Zlínského kraje.

V prvních třech zápasech proti VK Nivnice, KP Brno B a družstvu Břeclavi děvčata VK Pegas Znojmo C s přehledem zvítězila 2:0. V neděli čekala na znojemské hráčky družstva Junior Brno a Slovácká Slavia Uherské Hradiště. S týmem Junioru Brno opět naše děvčata předvedla týmový výkon, neztratila ani set, hrála nádherný volejbal a zvítězila 2:0.

V posledním vyhroceném zápase s domácími hráčkami Uherského Hradiště těsně podlehla 1: 2, kdy je od vítězství dělily jen 2 body ve třetím setu, jež skončil nejtěsnějším možným rozdílem 13:15. I přes tuto porážku družstvo mladších žákyň VK Pegas Znojmo obsadilo krásné 2. místo a zajistilo si postup na mistrovství České republiky ve volejbale mladších žákyň. Tato vrcholná soutěž se bude hrát na konci dubna v Brně.

Sestava družstva: nahrávačka – Michaela Čechová, smečařky – Nikol Szunyogová, Lucie Svobodová, Karin Lazárková, Magdaléna Ludvíková, Kristýna Vágnerová, univerzálka - Klára Poláková a blokařky – Lucie Dvořáková a Tereza Bartošová.

-MZ-