Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Volejbalátka VK Pegas Znojmo vybojovala dvanáct medailí

Minulou neděli se v Brně v Městské sportovní hale odehrál finálový turnaj barevného minivolejbalu. Náš Volejbalový klub Znojmo-Přímětice hrající pod hlavičkou VK Pegas Znojmo reprezentovalo 15 týmů rozmístěných do všech pěti věkových kategorií.

Barevný minivolejbal má upravená pravidla tak, aby se mohly děti od 1. do 6. třídy naučit základům volejbalové hry. Žlutá kategorie (1.-2. třída) hraje přehazovanou ve dvou hráčích, v oranžové kategorii (2.-3. třída) se míč chytá a odbíjí taktéž ve dvou hráčích, červení (3.-4. třída) hrají také dva, ale už musí odbíjet prsty, zelení (4.-5. třída) jsou na hřišti tři a kromě „bagru“ hrají už běžný volejbal a v kategorii modrých (5.-6. třída) jsou již dovoleny třem hráčům jakékoli údery kromě „prvního“ odbití přímo přes síť, což je zakázáno i v ostatních kategoriích. Hřiště má pro mladší rozměr 4,5m x 4,5m a pro starší 4,5m x 6m.

Naše týmy byly během sezóny velice úspěšné a vždy dosáhly ve všech „barvičkách“ na stupně vítězů. Nejinak tomu bylo i ve finále. Volejbalátka VK Pegas Znojmo získala v turnaji 3 zlatá, 5 stříbrných a 2 bronzová umístění. Navíc v celkovém součtu bodů v sezóně 2012/2013 vybojoval modrý tým ve složení Kučera – Alexa – Krejčí D. bronzové medaile a zelený tým Krejčí J. – Ficko – Schneider dokonce zlato. Ostatní kategorie se hodnotily jen průběžně v každém turnaji zvlášť. Velký dík patří všem rodičům, kteří jeli své ratolesti podpořit a povzbudit a samozřejmě trenérům starajícím se o volejbalové naděje VK Znojmo-Přímětice.

Výsledky VK Pegas Znojmo ve finálových skupinách:

Kategorie modří – M1: 2. Kučera-Alexa-Wanecki, M2: 2. Mrkávek-Karásek-Vlaha, M3: 1. Marušíková-Radnická-Sovjáková-Sabáčková, 3. Horká-Paulová-Veselá-Štulová

Kategorie zelení – Z1: 1. Krejčí J.-Ficko-Schneider, Z2: 3. Holík J.-Hrnčířová-Herzigová

Kategorie červení – CA: 1. Bartošová-Dvořáková, CC: 4. Svobodová L.-Čechová

Kategorie oranžoví – OA: 1. Knebl-Cejpek, OB: 2. Krula-Štula, 4. Hrdličková-Ludvíková M.

Kategorie žlutí – ZA: 2. Kravcová-Hrušková N., ZB: 4. Krčová-Kutláková, ZC: 1. Holík T.-Bartoš, 2. Holík T.-Juhaňák

-MG-