Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Volejbal: Český pohár žákyň

Po prvních třech kolech volejbalového Českého poháru žákyň se tato prestižní soutěž přehoupla do své finálové - rovněž trojdílné - části. Do ní se probojovalo nejlepších 12 týmů z Čech a nejlepších 12 družstev žákyň z východní části republiky. Znojemské mladé volejbalistky v konkurenci dalších 23 týmů dokázaly do finálových bojů postoupit ze skvělého osmého místa východní skupiny, a finálový turnaj tak začínaly ve druhé osmičce soutěže.

Na výborně organizovaném turnaji v nádherném volejbalovém stánku ve Svitavách (znojemští sportovci mohou v tomto pouze tiše, ale přejícně závidět) se žákyně VK Pegas Znojmo utkaly postupně s týmy Svitav, Olomouce, Nového Jičína, Českých Budějovic, Kladna, Plzně a Tábora.

A úvodní den vyšel znojemským volejbalistkám na výtečnou. Ve skvělém prologu turnaje proti Svitavám, mohutně povzbuzovaným domácími příznivci, dospěl zápas do rozhodujícího tiebreaku, v němž v uchvacující koncovce oba týmy odvrátily tři mečboly soupeřek a až při tom sedmém se přiklonilo štěstí na stranu Svitavských. 

Nicméně bod z prvního utkání proti silnému domácímu družstvu byl dobrým základem a především předvedená hra slušným příslibem. To se potvrdilo hned v následujících dvou zápasech. Proti silné Olomouci zvládly znojemské hráčky obě koncovky a vítězstvím 2:0 se postaraly o jedno z velkých překvapení turnaje, hladce pak přehrály i Nový Jičín, který porazily poprvé v této sezoně.

V posledním sobotním duelu se utkaly Znojmačky ve dvojnásobně smolném duelu s Hlincovkou České Budějovice. Hned v úvodu zápasu se zranila znojemská blokařka Veronika Polehňová, kterou vymknutý kotník již nepustil po zbytek turnaje do hry, a v přetahované první sady nedokázaly hráčky Znojma dotáhnout do konce nadějný stav 24:21. Tato zbytečně ztracená koncovka tým rozhodila, naopak soupeřky se rázem ocitly na koni a ve druhém setu nedaly našim hráčkám žádnou šanci. Nicméně i přes prohru bylo sedm získaných bodů velmi dobrým základem a při podobném výkonu se dalo tajně uvažovat i o nejvyšších příčkách a postupu do nejlepší osmičky v ČR.

Neděle však již nebyla příliš „ve znojemských barvách“.  Nejprve přišla sice očekávaná, ale až příliš jednoznačná prohra od silného Kladna, které v turnaji jednoznačně dominovalo, a v klíčovém utkání s Plzní zase znojemské žákyně jasně propadly – jakoby nastoupil najednou úplně jiný tým – žádný pohyb, nadšení, bojovnost. Vzhledem k vyrovnanosti turnaje se najednou karta obrátila – v posledním utkání nezbývalo hráčkám VK Pegas Znojmo nic jiného než porazit tým Tábora, aby se vyhnuly pádu do třetí osmičky soutěže. A znovu holky dokázaly, že když chtějí, tak umí – podařilo se jim vymanit z útlumu a po velmi slušném výkonu zvítězily ve svém posledním utkání
2:0.

Získaných deset bodů nakonec stačilo na konečné 6. místo, čímž se znojemské žákyně udržely i pro další kolo Českého poháru ve druhé skupině. Rozdíly byly ovšem tak malé, že pouhé dvě sady získané navíc, ve kterých naše hráčky promarnily několik setbolů, by znamenaly senzační místo třetí. Kromě zápasu s Plzní však znojemský tým předvedl velmi dobrý, nadšený a líbivý volejbal, za který si všechny hráčky zaslouží pochvalu, a všichni fandové znojemského volejbalu doufají, že se budou podobně prezentovat i ve zbývajících dvou podnicích finále Českého poháru žákyň.

Svou hrou po celý víkend bavily sebe, odbornou i laickou veřejnost a úspěšně reprezentovaly město Znojmo - Klára Marušíková, Kamila Krulová, Vanessa Veithová, Veronika Šteflová, Veronika Polehňová, Šarlota Svobodová, Marie Radnická, Petra Kloudová, Tereza Kampová a Lucie Horáčková.

-MZ-