Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

VK PEGAS Znojmo - SG L. Daňka Brno 3:1, 3:1

V prvním domácím dvojzápase hostily domácí hráčky brněnský celek ze čtvrtého místa tabulky SG L. Daňka. Utkání slibovalo již od začátku vyhrocený boj o body. Domácí družstvo nastoupilo téměř v kompletní sestavě.

Znojemské hráčky tentokrát začátek zápasu nepodcenily, první dva sety si držely po celou dobu vždy mírný bodový náskok a v koncovkách nezaváhaly. Své soupeřky přehrály jasně útokem i obranou na síti, mírně zaostávaly příjmem a hrou v poli. Ve třetím setu ovšem polevily, přestal se dařit příjem a tím se ztížil útok. Soupeřky si vytvořily dostatečný bodový náskok, který dokázaly využít, a set zaslouženě vyhrály.

„V tomto setu jsme udělaly moc zbytečných chyb, naše hra byla chaotická a nedokázaly jsme ji zklidnit. Najednou nic nevycházelo, čím víc jsme chtěly, tím víc to nešlo. Soupeřky se dostaly do laufu a my je nedokázaly zastavit,“ popsala průběh setu trenérka domácích Blažková.

Ve čtvrtém setu se znojemské hráčky opět zkoncentrovaly, se soupeřem hrály vyrovnanou hru a set dovedly do vítězného konce, zápas pro ně skončil tedy 3:1.

Druhý zápas měl naprosto stejný průběh jako ten první, po dvou vyhraných setech domácí třetí set odevzdaly soupeřkám. Čtvrtý set už byl ovšem v jejich režii, s velkým bodovým rozdílem brněnské hráčky porazily, za vítězství 3:1 si opět připsaly plný počet bodů, díky čemuž stále zůstávají s jednobodovým náskokem na první příčce krajského přeboru.

„Dnes nás konečně bylo na zápase devět. Mohly jsme se protočit, a tím jsme šetřily síly, při hře v sedmi s liberem nám ke konci docházejí. Dnes se tak naštěstí nestalo. Nechtěly jsme jít zase do tie-breaků, zase bychom zbytečně ztrácely body,“ řekla po utkání domácí hráčka Pejchalová.

Sestava domácích: Blažková, Stehlíková, Pejchalová, Peroutková, Doušková, Kulíšková, Vláčilová, Šálková, libero Gallusová.      

-MB-