Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vítězství výběru florbalistů

Ve dnech 16. a 17. května se v Liberci konalo finále výběrů nejlepších florbalistů vždy ze dvou krajů České republiky. Čtyři znojemští zástupci se podíleli na vynikajícím výsledku.

Jihomoravský kraj byl spojen s krajem Zlínským. Vedením a přípravou těchto výběrů byl pověřen znojemský trenér Jan Šťastník, a ten do svého osmnáctičlenného celku zařadil celkem čtyři znojemské hráče: Jana Nováka, Michala Částka, Patrika Maška a Filipa Dabergera.

V základní skupině podlehli výběru Olomouckého a Moravskoslezského kraje 1:2, druhé utkání vyhráli nad Ústeckým a Libereckým krajem 7:3 (branky a asistence: Mašek 2+1, Daberger 0+2), ve třetím zápase zvítězili nad kraji Hradec Králové a Pardubice 5:3 (Novák 1+0 - nejlepší hráč utkání a F. Daberger 0+1).

Po těchto výsledcích vyhráli svou skupinu a postoupili přímo do semifinále turnaje. Na druhém místě skončil výběr Hradce Králové a Pardubic, třetí byl výběr Olomouce a Moravskoslezského kraje, čtvrtý skončil výběr Ústí a Liberce.

V semifinále narazili na soupeře ze základní skupiny, který je jako jediný jediný porazil, tedy na tým Olomouckého a Moravskoslezského kraje, který se probojoval do semifinále přes Karlovarský a Plzeňský kraj. Borci z výběru Jižní Moravy na ambiciozního soupeře doslova vletěli a po první třetině vedli už 4:1 a soupeře tak zaskočili, že dotáhli zápas do vítězného konce 7:3 ( M. Částek 2+2 a F. Daberger 0+1).

Ve finále se střetly dva nejlepší celky turnaje Jihomoravský a Zlínský výběr proti výběru Hradce Králové a Pardubic. Proběhl výborný zápas, který od počátku měli Jihomoravané na své straně. Vedli už 2:0, soupeř ale ve třetí třetině srovnal na 2:2, a tak o konečném vítězství 4:2 rozhodli hráči až 29 a 8 vteřin před závěrečnou sirénou ( Daberger 0+1).

Vítězství celku Jihomoravského a Zlínského kraje se zástupci znojemského oddílu TJ Znojmo Laufen CZ byl velkým úspěchem a hráči si pochvalovali dobrou atmosféru v týmu a určitě je třeba vyzdvihnout i dobrou práci znojemského trenéra J. Šťastníka.

Do ALL STARS týmu, tedy pětky nejlepších hráčů turnaje ze všech týmů, se dostali dva hráči výběru, a to brankář Kryštof Bartek z Bulldogs Brno a Filip Daberger z oddílu TJ Znojmo Laufen CZ.             

  -stlba-