Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vícemistři ČR z halového mistrovství republiky v beachvolejbalu do 18 let

Jan Kasan a Jakub Dvořák odjeli na halové mistrovství ČR v beachvolejbalu bez přípravy na písku. Oba hráči se ještě připravují na vrchol halové sezony v šestkovém volejbalu, kdy příští týden startují na finále extraligy juniorů.

V žebříčku ČR figurují ve své kategorii díky výsledkům v loňském roce na 1. místě, a proto bylo trochu riskantní odehrát turnaj v bechvolejbalu na MČR a neudělat si tzv. ostudu případným neúspěchem.

Oba hráči ale přistoupili k turnaji zodpovědně a velmi rychle si oživili návyky, které jsou specifické pro beachvolejbal. Díky nasazení v turnaji měli první tři kola snadnější soupeře (Příbram, Praha) a v poklidu vyhráli všechny sety bez větších obtíží. V semifinále nastoupili proti poměrně unaveným prothráčům ze Sokola Brno, kteří hráli díky porážce v úvodu turnaje opravného pavouka a jejich výkon nestačil na naše kluky Honzu s Kubou. Jasné vítězství 2:0 a postup do finále MČR.

Soupeřem byl pár beachových specialistů, který se s námi potkává na turnajích velice často - Sedlák/Pavlovský - Sokol Brno. Finálové utkání bylo velmi dramatické a oba páry předváděly výborný beach na svoji kategorii. Každý byl chvíli lepší, a tak se rozhodovalo až ve třetím setu, kde naši Kuba s Honzou vedli ještě 8:3. Pak přišly tři vlastní chyby a soupeř se chytil. Vyrovnané to bylo až do koncovky, ve které byli šťastnější - ne lepší - kluci z Brna, a vyhráli 13:15 - celkově 2:1 na sety.

Honza Kasan a Jakub Dvořák vybojovali „pouze“ 2. místo na halovém mistrovství ČR do osmnácti let a přidali tak do své sbírky po loňském 1. místu v kategorii U17 další skvělý úspěch v začínající beachvolejbalové kariéře. Letní sezona je na začátku, a tak budeme klukům držet palce, ať se jim daří a vybojují nejen další medaile, ale potvrdí nominaci reprezentantů ČR na ME do osmnácti let, které se koná letos v Rize.   

-DK-