Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Ve Znojmě se bude opět hrát volejbalová extraliga

Ačkoliv se znojemští kadeti v letošní sezóně neúčastnili žádné přímo kadetské soutěže, zaznamenali dva historické úspěchy. Prvním bylo vítězství v Přeboru Jihočeského kraje juniorů, kde působili z důvodu absence jakékoli kadetské soutěže na jižní Moravě. I když v tomto přeboru bojovali i proti mnohem starším hráčům, dokázali se soupeři držet výsledkově i herně krok a v posledním turnaji se dokonce vyhoupli na celkové a konečné první místo. Druhým úspěchem mohla být úspěšná baráž do kadetské extraligy, kam se znojemští hráči kvalifikovali jako papíroví vítězové Jihomoravského kraje a vlastně i jako reální přeborníci kraje Jihočeského.

  • Nahoře zleva: Svoboda, Pokorný, Leischner, Málek, Stanislav, uprostřed zleva: Jakubec, Chvátal, Kasan ml. a dole trenér Kasan st.

Právě extraligová kvalifikace se hrála v dalekém Chomutově, kde se o tři postupová místa popralo šest týmů z celé ČR. Relativně málo sehraný tým znojemských čekala dlouhá cesta a veliká neznámá ohledně výkonnosti ostatních zkušenějších týmů. I tak byl cíl  jasný - pokusit se překvapit všechny soupeře odvážnou a pestrou hrou a úspěšný výsledek snad přijde! A jak probíhala samotná baráž očima trenéra Daniela Kasana?

VK Pegas Znojmo – Aero Odolena Voda 0:3 /16,20,23/

Kadetský tým z věhlasného volejbalového města byl nad naše síly, i když jsme jej zle potrápili. Hlavně ve druhém a třetím setu to byl oboustranně parádní volejbal. Soupeř byl vyšší, silnější, starší, vyhranější a silovější.

VK Pegas Znojmo – TJ Žatec 3:0 /20, 21, 21/

Ve druhém utkání jsme již potřebovali nejlépe naplno bodovat. Čekal nás ovšem další nepříjemný a bojovný soupeř  se systémem hry postaveném na dvou excelentních hráčích.  My jsme ale hráli velmi dobře na přihrávce a tím pádem jsme mohli dát vyniknout naší pestré hře na síti. Velmi dobrý výkon a zasloužené vítězství.

VK Pegas Znojmo – VK Ervěnice 3:0 /22,16,20/

Pořádající tým měl velkou výhodu domácího prostředí a v letošní sezóně navíc sbíral body v extralize kadetů. Motivovat naše kluky bylo zcela zbytečné, byl to zápas pravdy o postup. Naše výšková převaha a velmi dobře takticky vedený zápas slavily úspěch. Vynikající servis na jejich špatně přihrávající smečaře znemožňoval soupeři zakládat dobré útoky, což nám usnadňovalo vybírání v poli. Naše útoky prvním sledem byly nechytatelné. Obrovská radost, pocit štěstí i uspokojení. Po zápase jsme již mohli oslavovat příslušnost do úzké špičky kadetského volejbalu.

VK Pegas Znojmo – VK Sokolov 3:2 /14, 24, -15, -21, 12/

Další utkání už nic pro nás výsledkově nic neznamenalo, navíc se hrálo bezprostředně po klíčové výhře nad Ervěnicemi. Výsledek utkání však měl vliv na případného dalšího postupujícího. První dva sety jsme hráli dobře, i když už s vidinou dlouhé cesty domů. Únava ovšem začala hrát svou roli od třetí sady – polevili jsme ve všech činnostech a sokolovští hráči začali otáčet vývoj utkání. V páté sadě za stavu 3:8 jsme se rozhodli riskovat na servisu a tím jsme neskutečně soupeře zatlačili ve chvíli, kdy to již vůbec nečekal. Výsledkem bylo vítězství 15:12 a sladká tečka za postupem do nejvyšší soutěže!!

Ve Znojmě se již hrála extraliga jednu sezónu, a to v roce 2010/11, kdy v elitní soutěži úspěšně působily znojemské juniorky. Podruhé v historii pro Znojmo vybojoval extraligu tým ve složení: Ludvík Leischner, Víťa Jakubec, Milan Chvátal, Robin Pokorný, Ondřej Svoboda, Vojtěch Málek, Jan Kasan a Richard Stanislav.