Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vánoční florbalový turnaj 5. tříd

V pátek 16. 12. uspořádal Florbalový klub TJ Znojmo společně s Domem dětí a mládeže Znojmo Vánoční florbalový turnaj chlapců 5. tříd ZŠ. Do znojemské sportovní haly se sjelo celkem deset výběrů chlapců pátých tříd z celého okresu na svůj úvodní turnaj. Jednalo se o ZŠ Dobšice, ZŠ Tasovice, ZŠ Slovenská, ZŠ Mládeže, ZŠ Vrbovec, ZŠ Jevišovice, ZŠ Želetice, ZŠ Břežany, ZŠ Nám. Republiky a jako poslední tým výběr děvčat DDM Znojmo Holky. Těchto deset týmů všem přítomným rodičům a divákům ukázalo, že florbal je moderní sport, kterému se v poslední době věnuje většina dětí nejen na základních školách.

  • FOTO: -DDM-

Hrálo se na dvě skupiny a rozhodovalo konečné pořadí ve skupině, které určilo vzájemné soupeře do play off. V bitvě o devátou příčku se utkaly ZŠ Mládeže se ZŠ Břežany a bez větších problémů zvítězila 13:1. Sedmé místo vybojoval tým ZŠ Dobšice, když porazil ZŠ Jevišovice 3:1. Bitva o pátou příčku mezi týmem DDM Znojmo Holky a ZŠ Tasovice, se dostala až do samostatných nájezdů, ve kterých  děvčata zvítězila  5:4. Stejně napínavý byl boj o třetí místo mezi ZŠ Vrbovec a ZŠ Želetice. Dlouho se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, až se nakonec zastavilo na konečných 5:4 pro tým Vrbovce. Velké finále čekalo na týmy ZŠ Slovenská a ZŠ Nám Republiky. Tento duel nebyl prvním, stejný svedli mezi s sebou už na loňském turnaji a ten první vyhrála ZŠ Slovenská a tak se čekalo, jak na to soupeř zareaguje. Duel to byl zajímavý, ZŠ Nám. Republiky se dostávala do slibných šancí, vždy ale chybělo trochu štěstí a klidu při zakončení. V opačném případě se ukázala větší sehranost a zkušenost hráčů ze ZŠ Slovenská, kteří nakonec zvítězili v poměru 7:4 a stali se vítězi celého turnaje.

A co na tento turnaj říkal hlavní pořadatel Marek Šabatka „ Celý turnaj se odehrál bez větších problému a mě nezbývá než všem hráčům a učitelům poděkovat za jejich přístup, kterým ukázali, že to s florbalem myslí opravdu vážně a o budoucnost tohoto sportu se nemusíme vůbec obávat“ prozradil spokojený trenér mládeže DDM TJ Znojmo.

-DDM-