Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Úspěšné tažení šanovských lukostřelkyň

Hlavní město přivítalo v závěru letních prázdnin nadějné lukostřelce ze všech koutů naší republiky. O víkendu 26. -27. srpna bylo pořádáno na střelnici v Praze  - Libuši, 26. mistroství ČR dorostu v terčové lukostřelbě. Šanovské lukostřelce zde reprezentovalo  pod vedením trenérky Kateřiny Malypetrové trio kadetek Veronika Klápová, Zuzana Škarková a Iveta Zifčáková.  Sobotní kvalifikační závod trochu ovlivnilo ostré letní slunce, ale i přesto se všem třem střelkyním podařilo prostřílet do závěrečné šestnáctky. Zuzana Škarková 5. místo, Iveta Zifčáková 9. místo, Veronika Klápová  10. místo.

 V odpoledních hodinách byly zahájeny eliminační souboje jednotlivců. Iveta Zifčáková začala svůj osmifinálový souboj dobře a po dvou setech rychle vedla 4:0. Bohužel se jí nepodařilo dotáhnout souboj do vítězného konce, prohrála s ostravskou soupeřkou tři sety za sebou a vypadla prohrou 6:4. Potvrdila své  9.  místo z kvalifikace. Veronika Klápová svůj osmifinálový souboj zvládla. Ve čtvrtfinále si pak poradila s turnajovou dvojkou z Ostravy. Soupeřka z Plzně však již byla nad její síly. Prohra v semifinále jí určila střelbu o bronzovou medaili. Zuzana Škarková v osmifinále nastoupila proti Evě Šebestové ze Znojma. Po vyrovnaném souboji strhla v závěrečném setu vítězství na svoji stranu a zvítězila těsně v poměru 6:4. Ve čtvrtfinále narazila na domácí střelkyni z Prahy, přes kterou přešla 6:0. V semifinále narazila na  střelkyni z Ostravy a pozdější vítězku, se kterou ztratila zápas 0:6. Prohra ji poslala rovněž jako její oddílovou kolegyni do boje o bronz.  Medailové boje byly na pořadu v neděli dopoledne. K  souboji o třetí místo mezi kadetkami nastoupily šanovské střelkyně Veronika Klápová a Zuzana Škarková. Bronzovou medaili vybojovala vítězstvím 6:2 zkušenější Zuzana Škarková.

V závěru nedělního programu byly na pořadu soutěže družstev. Šanovským děvčatům patřila po kvalifikačním závodě druhá příčka. Cestu do finále v eliminačních soubojích si pohlídala. Po těsné prohře se silným  družstvem Ostravy obsadila 2.místo. Družstvo kadetek  ve složení Veronika Klápová,  Zuzana Škarková a Iveta Zifčáková si odvezlo  z mistrovství ČR stříbrné medaile.                    

 

-PŠ-