Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Úspěšná korfbalová sezona

Letos měl korfbalový oddíl TJ Znojmo MS YMCA velmi úspěšný rok. Získal několik mistrovských titulů. Jeho hráči se stali mistry do 11 let, mistry do 16 let a mistry v extralize dorostu!

Finále České korfbalové ligy do 11 let proběhlo již 3. dubna ve sportovní hale TJ Znojmo, kde se znojemští hráči utkali s týmem SK RG Prostějov. Každý rok Modří Sloni bojují s tímto zkušeným týmem. Zápas se „tahal“ do posledních vteřin, ale nakonec rozhodl hráč Modrých Slonů Milan Tomáš Stráněl. Zápas skončil 6:5 pro Znojmo.

Liga starších žáků finišovala 7. května v Prostějově. Tabulku ligy celou sezonu vedli naši hráči ze Znojma a postupovali do play-off z 1. místa. Nejdříve se hrálo utkání proti PKC Plhov, Náchod. Toto utkání hráči Modrých Slonů suverénně vyhráli 18:7. Trenérka Lenka Toufarová nechala zahrát i hráče z ligy do 11 let – Amálii Zonovou, Adélu Vévodovou a Jitku Pavlíčkovou. Další, kdo se musel probojovat do finále, byl tým Šenova proti Brnu. Zápas skončil 15:6 pro Šenov a tak se dal očekávat nádherný zápas o první místo. Dva nejlepší týmy, které vedly tabulku celý rok, se utkaly o zisk titulu „Mistra ČR“. Byly to týmy TJ Znojmo MS YMCA proti KC Šenov. Znojmáci dokázali potvrdit prvenství v tabulce základní části soutěže a zaslouženě vyhráli 13:9. To je poslalo na bednu nejvyšší. Hráči Znojma se stali MISTRY ČR do 16 let.

Hráči a jejich koše za sezonu: kap. Jan Toufar – nejlepší střelec korfbalové sezony ze všech týmů s 59 koši, Ivana Vejtasová 14, Michaela Štachová 17, Tomáš Toufar 9, Kateřina Hrbáčková 5, Erika Kourková 13, Miroslav Ságner 31, Vladimír Bartoník 19, Patrik Křupal 3. Trenérka Lenka Toufarová.

Sedmého května znojemští Modří Sloni sehráli ještě utkání Extraligy o 3. místo proti SK RG Prostějov. Do utkání znojemští hráči nastupovali jako favorité. To však nepotvrdili a utkání prohráli 20:21 po poločase 8:10. Skóre utkání se neustále měnilo jednou ve prospěch hráčů Prostějova, jednou ve prospěch Znojma. Znojmáci, ale nedokázali Prostějov porazit a tak si odnesli nepopulární bramborovou medaili.

Jak uvedl jeden z trenérů Znojma Mgr. Aladár Dančo - „Nechceme se nijak vymlouvat a hájit se, že jsme nedokázali získat třetí místo, ale obrovská marodka a velký úbytek hráčů zapříčinily, že jsme prohráli. Hráči ze sebe vydali všechno, ale na soupeře jsme nestačili. Chybělo nám tzv. korfbalové štěstí a vstřelili jsme daleko víc košů než soupeř. Dělali jsme hlavně chyby v zakončení útoků. Přeji všem znojemským hráčům mnoho úspěchů v dalších sezonách a ať jim a dalším trenérům zůstane jejich elán a chuť se věnovat tomuto krásnému sportu.“

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem příznivcům a fanouškům korfbalu. Vzhledem k tomu, že většina hráčů jsou nebo byli žáky ZŠ JUDr. J Mareše, bychom chtěli poděkovat této škole, že vychovává sportovce, kteří si svoje zkušenosti dál nesou do svého budoucího života!

-AD-