Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Úspěch fotbalového mládí

V minulém týdnu vyvrcholilo krajským finále měření sil reprezentačních výběrů U11 a U12 okresů našeho kraje. Zápasy se hrály na trávnících ve Velkých Pavlovicích a družstva z podzimní kvalifikace byla zařazena do velkého finále, kde se bojovalo o 1. – 4. místo, zbytek pak soupeřil o 5. – 8. místo.

  • Ilustrační foto: Petr Jandora

Do velkého finále postoupil výběr U12, mladší měřili síly v malém finále. Už v úvodu je třeba říct, že oba výběry podaly výborné výkony a jejich umístění lze kvitovat kladně. Starší chlapci skončili na 2. místě, mladší byli ve své skupině nejúspěšnější, obsadili tedy 5. místo. Turnaj zpestřila účast krajské reprezentace děvčat v obou kategoriích, jejich výkony byly pro přítomné milým překvapením.

Mezi střelce se z našeho výběru dvakrát zapsal Jonáš, jednou Petrů a Truhlář.

Reprezentaci U12 tvořili hráči David Šereda a Martin Prycl (oba FK Znojmo), Jonáš Kryštof a Petr Minařík (oba Suchohrdly), Ivo Žák a Jakub Kodytek (oba Tasovice), Ladislav Matyák a Erik Lipovský (oba Troskotovice), Aneta Pospíchalová a Michal Procházka (oba Jevišovice), Lukáš Chaloupka a Vojtěch Krejčí (oba Štítary), Šimon Hýbler (Dobšice) a Matěj Truhlář (Vrbovec/Dyjákovičky). Trenéry byli Jaroslav Hýbler a Milan Pořízka.

Reprezentaci U11 tvořili hráči Radim Kulík, Vítek Rybníček, Martin Veselý, Vojtěch Vizingr a Marek Procházka (všichni FK Znojmo), Marek Krontorád, Martin Krontorád a Patrik Strádal (všichni Hostěradice), Dominik Pelech a Dominik Surovec (oba Hrušovany), Alexandr Dúcký (Prosiměřice), Jan Sviták (Rakšice) a Petr Milulka (Dobšice). Tým vedli Pavel Kučma a Karel Fiala, vedoucím družstva byla Jiřina Veselá.

Žákovskou reprezentaci našeho okresu ještě čekají turnaje s výběry Bratislavy města, Trnavy a Brna města. Pořadatelem turnaje U12 je OFS Znojmo a uskuteční se 11. května na hřišti Dobšic. Reprezentace U13 změří síly 18. 5. v Bratislavě.

-lei-