Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Tour de burčák

Ještě před sobotní devátou hodinou by za dobré počasí nedal nikdo ruku do ohně. Ovšem záhy přestalo pršet, vykouklo sluníčko. Teplota se držela pod dvacítkou. Pro cykloturistiku prostě ideální počasí. Nadace Partnerství ve spolupráci se Znovínem Znojmo a Městem Znojmem připravila zajímavou cykloturistickou akci - Tour de burčák.
 

  • Šestým razítkovacím místem byl Vinný sklep rodiny Zábojníkovy v Chvalovicích. Ještě na kole nalil trochu burčáku Zdence Sinanoglu osobně sklepmistr Zdeněk Zábojník. FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • v

Co bylo cílem, netřeba dokládat. Prostě poznání krásné přírody podzimního Znojemska, kde ve vinohradech těžknou hrozny a chystá se vinobraní. Ty nejranější odrůdy již vinaři posbírali a právě v této době je k dispozici nasládlý perlivý mok s říznou kyselinkou. Prostě burčák, jak má být.
Zájemci o účast na tour měli možnost se přihlásit mezi 09.00 a 11.00 v areálu louckého kláštera, kde obdrželi skleničku se závěsem a soutěžní pas, jehož součástí byla mapa trasy tour a sedm chlívečků na razítka, která obdrželi účastníci při svých zastávkách. Po oficiálním startu v 10.00 hodin vyrazil dav cyklistů na cestu. Jelikož se nejednalo o žádný závod, snad si každý vychutnával krásnou cestu. Kontrolní stanoviště byla ve Staré vinici v Havraníkách, na Šobesu, v Hnanicích ve vinařství Vinice Hnanice, v Unterretzbachu ve Weinhofu Pollak, ve Vinařství rodiny Zábojníkovy v Chvalovicích a ve Vinařství Ondřej Šušlák v Šatově. V cíli v louckém klášteře odevzdali účastníci svůj pas do osudí, ze kterého se losovali šťastní výherci hodnotných cen. Akce se zúčastniko 450 cyklistů.
Další akcí Nadace Partnerství je Na kole vinohrady Uherskohradišťska 6. října.                               

-eis-