Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Tour de burčák povede vinařskými stezkami

Na vinařských stezkách Znojemska se v sobotu 22. září koná tradiční akce Tour de burčák. Pro účastníky budou opět připraveny tři trasy. Zastávky ve vinných sklepech i na dalších místech návštěvníkům umožní poznat to nejlepší ze znojemského regionu. Start i cíl výletu bude v louckém klášteře ve Znojmě.

  • Ilustrační foto

Výlet s názvem Tour de burčák je určen široké veřejnosti, bez problémů jej zvládnou občasní cyklisté, rodiny s dětmi, turisté a užijí si ho i nadšení sportovci. „Účastníci si mohou zvolit trasu podle sebe. Pojedou 47 nebo 32 kilometrů na kole, případně půjdou šestnáct kilometrů pěšky. Pěší trasu si navíc mohou zkrátit autobusem,“ popisuje organizátorka akce Dominika Bäuchelová z Nadace Partnerství. Trasy tvoří okruh ze Znojma přes Nový Šaldorf, Konice, Popice, Havraníky, Hnanice, Šatov, Chvalovice a Vrbovec zpět do Znojma. V terénu jsou vyznačené mobilním značením a na startu také všichni dostanou startovní pas s mapou, ve které jsou trasy barevně označeny. Cestou jsou zajištěny zastávky nejen ve vinných sklepech.

„Výletníci by se určitě měli zastavit na vinném hrádku Lampelberg s vyhlídkovou terasou přímo uprostřed vinic,“ doporučuje Dominika Bäuchelová.Zájemce o historii zase potěší prohlídka pěchotního srubu Zahrada u Šatova. Na cestě bude připravené také občerstvení v podobě místních specialit nebo kulturní doprovodný program.

Nadace Partnerství akcí Tour de burčák usiluje o propagaci historického a kulturního dědictví jižní Moravy. Více informací na www.stezky.cz

-TIK-