Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Tomáš Volf ze Znojmo Knights je aktivní hráč i manažer týmu

Tým Znojmo Knights znovu dokázal, že je ve své divizi rakouské ligy amerického fotbalu nejlepším celkem. V pokračování seriálu rozhovorů pro regionální týdeník Znojemsko nejen o tomto sportovním odvětví, ale i o jednotlivých vybraných hráčích proto dnes přichází řada na Tomáše Volfa, jenž je v týmu rytířů vlastně ve dvojroli.

  • Tomáš Volf - americký fotbal 1
  • Tomáš Volf - americký fotbal 2
  • Tomáš Volf - americký fotbal 3
  • Tomáš Volf - americký fotbal 4
  • Tomáš Volf - basketbal 1

Tome, ty jsi aktivní hráč na pozici recievera, česky na útočných křídlech, a přitom působíš i jako hlavní manažer týmu. Co tě baví víc?

 

Baví mě být součástí týmu. Jasný, že když se bavíme o tom, co mě má bavit, tak za zábavu považuji to, co se děje na hřišti. Jsme parta kamarádů, a tak i čas strávený mimo hřiště při řešení mých povinností je něco, jako když jdeš s kámošem na kávu. (velký úsměv)

 

Každý divák či návštěvník našich zápasů vidí, že jsi na trávníku při hře vždycky tam, kde je tvoje místo, a jsi tam hlavně ve správný čas. Hodně touchedownů, tedy skórování v brankovišti soupeře je hlavně díky tobě. Máš spočítáno, kolik bodů jsi v té právě skončené sezoně pro tým vybojoval? Lze o tvé herní pozici mluvit a psát jako o útoku na křídle?

 

Myslím, že jich tolik zase nebylo (smích), a možná právě proto je nemám spočítané. Podstatný je pro mě vždy výsledek, a byť jsou statistky zajímavým hodnocením jednotlivce tak i tím, že patřím k těm starším kusům, tak s věkem jdou statistky trochu stranou. Má pozice se možná dá popsat jako křídlo, ale zatím jsi asi jediný, Danieli, který mi to řekl. (znovu smích) Každopádně v offense, tedy v útoku jsem ten, který stojí při rozehrání nejblíže sidelinie, česky postranní čáře hřiště.

 

A co máš jako hlavní manažer týmu Znojmo Knights všechno na starost?

 

S postupem času se o organizaci zasazuje více a více lidí, takže dnes je těch úkolů pro mě vlastně už minimum. Podstatné břímě na sebe vzal prezident klubu Tony, který řeší od financování klubu z privátního sektoru až po organizaci každého domácího a někdy i venkovního zápasu. Můj primární úkol je zajištění financování rozpočtu klubu v prostoru dotací a státních příspěvků. Jsem i součástí výboru Tělovýchovné jednoty Znojmo, a tak mám větší, respektive lepší přístup k informacím s cílem získat výhody pro náš klub.

 

Vím, že jsi bývalý hráč košíkové. Jak  ses vůbec dostal k americkému fotbalu?

 

Ano jsem. Basket mě sportovně vychoval a myslím, že jsem v něm byl i relativně úspěšný. K americkému fotbalu mě přivedl David Burian, který si mě pozval na trénink, a já od té první chvíle věděl, že jsou kolem mě kluci, kteří chtějí. To mě vtáhlo do týmu a americkému fotbalu jsem propadl jako každý, kdo to jednou zkusí. Platí to především pro náš Knights tým. (veliký smích)

 

Podle některých ze spoluhráčů máš na to stát se reprezentantem našeho národního týmu amerického fotbalu. Zkusil jsi se už zúčastnit náborových kempů pro výběr České republiky, nebo o tom teprve uvažuješ?

 

Danieli, chci ta jména, kdo to v týmu říká, a koupím mu pak čokoládu. (záchvat smíchu). Upřímně si to nemyslím, chybí mi podrobná znalost pozic, což je od určité úrovně jeden z rozhodujících bodů. Na repre úrovni už to není jen o tom, být rychlý a mít v nohách dynamiku, ale potřebuješ i herní zkušenosti, a to mi celkem chybí. Navíc podstatný je také věk, kdy v mých téměř čtyřiatřiceti letech se pokoušet o repre kariéru zvláště na pozici, kde věkový průměr je o deset let nižší, by byla spíš troufalost. (smířlivý úsměv) Před třemi léty, v roce 2015 jsem byl na tryoutu, ale do dalších kol výběrů jsem se nedostal.

 

Někteří z kluků v týmu Knights podnikají a podnikají v příbuzné sféře se sportem. Ani ty na tom nejsi jinak. Prozradím, že ty se pracovně věnuješ správné životosprávě a podnikáš pod značkou Fittness Food Menu, která je výrobcem zdravého systému stravování. Můžeš to čtenářům nějak blíž vysvětlit?

 

Pravda je, že skoro devět let podnikáme s manželkou pod touto značkou ve Znojmě, a protože jsme poskytovateli franchisingu, je možné se naší značkou setkat v mnoha městech v naší republice, ale i mimo ni. Výroba stravy i franchising nás plně vytěžuje, ale musí říct, že jsme hrdí na výsledky koncových uživatelů našeho Fittness Food Menu, kterých jsou dnes už možná desetitisíce.

 

Vaříš i pro další kluky z týmu Rytířů nebo Orlů, plavců, florbalistů, korfbalistů či jiných?

 

Kdybych to vařil přímo já, tak by to dopadlo špatně, ale naštěstí máme velmi dobré kuchaře a v kombinaci s poradenstvím odborníků se stává, že našimi zákazníky jsou jak kluci z týmu Knights, také z týmu Orli Znojmo nebo kluci z florbalu. Jsem osobně rád, že i sportovci na té nejvyšší úrovni jsou dnes běžnou součástí našeho zákaznického portfolia. (úsměv)

 

Jak to jde všechno skloubit s tvou sportovně aktivní a manažerskou činností i s podnikáním?

 

Špatně! (hurónský smích) Mám rodinu, nejvíc nejlepšího kluka pro mě v ideálním věku pěti let, a tak se snažím balancovat mezi časem v práci a americkým fotbalem i obecně aktivnějším životem, který mě baví. Teď v létě máme méně práce a americký fotbal se po sezoně odsunul, tak je nyní období, kdy se snažím dohnat to, co rodině dlužím přes rok.

 

A na závěr prosím zhodnoť či přímo poděkuj jako manažer týmu těm, kteří také pomohli k letošnímu dalšímu úspěchu Znojmo Knights a postupu do vyšší divize rakouské ligy amerického fotbalu.

 

Tady bych potřeboval hodně dlouhý seznam jmen, protože si osobně velmi vážím každého; doslova každého, kdo nám kdy pomohl, a tím myslím i v minulosti, např. I v době, kdy jsem u fotbalu já sám vůbec nebyl. Děkuji všem, kdo nám pomohli a kdo nám pomáhají. Speciální díky našemu Městu Znojmu, protože to, jakou podporu nám poskytuje, a obecně jak podporuje sport a vývoj sportu v našem městě, je příkladný pro některá podobně velká města u nás v republice. Samozřejmě nechci a nemůžu zapomenout ani na naše fanoušky, protože bez nich by to nemělo smysl.

Díky. Děkuji vám všem.

 

A já tobě děkuji za rozhovor a užij si zbytek prázdnin se synem, ženou a celou svou rodinou.

 

                               Daniel Rubeš