Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

TJ ZNOJMO LAUFEN CZ - FBC Kladno 4:2

Ve 13. kole (13.12.) 1. florbalové ligy florbalisté TJ Znojmo LAUFEN CZ svedli na domácí palubovce důležitou bitvu s týmem Kladna, které bylo před tímto utkáním bod za Znojmem na pátém místě tabulky.

  • FOTO: -JK-
  • FOTO: -JK-

Předem bylo jasné, že znojemské hráče čeká tvrdý oříšek. Kladno je proslulé svoji tvrdou hrou, která je mnohdy za hranou pravidel. Znojemský trenér Jan Šťastník musel před utkáním řešit problém při skládání obrany. Prořídlé obranné řady způsobené zraněními a nemocemi tak musel doplnit znojemský kapitán Jakub Martínek, který plánoval návrat do sestavy až po Novém roce. 

Znojmo začalo utkání stejně jako v posledních dvou utkáních na tři útočné řady. Kladno přijelo pouze se dvěma formacemi. Zápas byl od počátku až do konce dramatický a z diváckého hlediska atraktivní. Skóre v utkání otevřeli domácí hráči, když se do přečíslení soupeře 2 na 1 dostal Jiří Salava s Tomášem Kucharičem. Svoji šanci využili stoprocentně. Salava poslal přihrávku od Kuchariče za záda obrovitého kladenského brankaře, a Znojmo vedlo 1:0. Hrálo se v rychlém tempu a hra se přelévala od jedné branky ke druhé. Kladno nevyužilo několik slibných příležitostí a i pro Znojemské se kladenská branka zdála být zakletá. Těsně před koncem třetiny, když už to vypadalo, že Znojmo půjde do šatny s jednobrankovým náskokem, Kladno srovnalo na 1:1. 

Druhá třetina začala ve stejném stylu, tak jak skončila třetina první. Hra se přelévala z jedné poloviny na druhou. Kladno přitvrdilo hru až za únosnou mez a rozhodčí začali trestat. První přesilovka pro Znojemské přišla v půlce třetiny a prokletí soupeřovy branky pokračovalo. Šance v přesilové hře nescházely, ale míček ne a ne zapadnout do branky. Přesilovka zůstala nevyužita. Když už se podařilo hostujícího brankaře překonat jak např. Filipovi Horákovi, míček skončil na tyči.

Do třetí třetiny vstoupili znojemští borci v početní výhodě, která trvala ještě minutu a půl. Přesilovka opět zůstala nevyužita. Pokračovalo se ve tvrdé hře, což vyústilo ve tvrdý souboj u mantinelu mezi Petrem Slámou a kladenským Adamem Nolčem. Rozhodčí poslali oba bojovníky vychladnout na trestnou lavici na dvě minuty za hrubost. Ve hře čtyři na čtyři se lépe zorientovali hosté a dostali se do vedení 1:2. Naštěstí ještě při hře čtyři na čtyři se podařilo srovnat skóre Jiřímu Salavovi po komfortní přihrávce Martina Pánka. Kladno pokračovalo v tvrdé hře, což vyústilo v další vyloučení hostujícího hráče. Opět stejný obrázek. Šance Znojmu nescházely, ale míčku se do branky hostí pořád nějak nechtělo. V půlce třetiny se to však zlomilo a po nezištné přihrávce Martina Peše skóroval Martin Pánek - 3:2 pro Znojmo. Pět minut před koncem utkání zkomplikovalo Znojmu cestu za třemi body vyloučení Jiřího Salavy. Kladnu se v této přesilové hře míček za záda brankaře Martina Beneše podařilo dostat, ale naštěstí to bylo nedovoleným způsobem, vysokou hokejkou. Minutu před koncem ještě zkusili Kladenští hru v šesti. Tři sekundy před koncem utkání byl za vrážení vyloučen domácí Petr Číhal. Při rozehrávce hostů na polovině Znojma získal míček Petr Sláma, který byl den před tímto utkáním vyhlášen nejlepším hráčem TJ Znojmo LAUFEN CZ za rok 2014. Míček Petr poslal směrem na soupeřovu prázdnou branku a sekundu před koncem utkání zpečetil zisk tří bodů. Znojmo se po vítězství nad Kladnem posunulo na druhé místo tabulky 1. ligy.

Domácí trenér Jan Šťastník po utkání řekl: "Prvních 40 minut jsme měli územní převahu, ale trápili jsme se v zakončení. Nakonec jsme 3 body urvali silou vůle. Soupeř i v 11 lidech podal velmi bojovný výkon. Děkujeme divákům." Utkání sledovalo 142 diváků. Nejlepším hráčem znojemského týmu byl vyhlášen útočník Jiří Salava.

K poslednímu ligovému utkání roku 2014 zajíždí Znojmo v neděli 21.12. na horkou půdu vedoucího týmu 1. ligy České Lípy. Znojmo má českolipským co vracet. Z utkání ve Znojmě si Česká Lípa odvezla 3 body po vítězství 4:3. Na domácí palubovce se Znojmo představí až v roce 2015, a to 10. ledna ve 20.00 hodin proti týmu FbK Svitavy.

-JK-