Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Suchohrdly: Zanedbaná obec se stala jednou z nejkrásnějších

U příležitosti Dne vítězství 8. května byla v Suchohrdlech u Znojma slavnostně odhalena pamětní deska starostů obce Suchohrdly, která bude připomínat všem generacím starosty od osamostatnění obce v roce 1998. 

  • Defilé suchohrdelských exstarostů zleva: Hana Matochová, Martin Paul (stávající starosta), Josef Molík, Pavel Mrňa a František Havelka. FOTO: -bur-
Tento nápad se zrodil v hlavě úřadujícího starosty ing. Martina Paula, který tím chtěl vyjádřit poctu bývalým starostům. Na slavnostním odhalení se sešlo  pět ze sedmi  starostů, jímž je právě deska věnována.
 
Úvodního slova se ujala kulturní referentka Pavlína Nováková a vzpomenula Suchohrdly od roku 1998. Následoval výčet realizovaných projektů, mezi které patří například výstavba splaškové kanalizace, rodinných domů, rozšíření IS, výstavba odlehčovacího hřiště, stavba Biocentra pod Hájkem, rekonstrukce Dobšického potoka, nebo právě probíhající výstavba kruhového objezdu i oprava většiny místních komunikací. 
 
„V důsledku všech staveb se mění vzhled obce, a obec tak dostává novou podobu. Začal se rozvíjet kulturní život a tamní základní škola se bude moci radovat z nové tělocvičny, jejíž stavba začne za několik dnů,“ dodala na závěr kulturní referentka.
 
Před samotným aktem odhalení dostala slovo bývalá nejdéle sloužící starostka obce Hana Matochová, která zastávala funkci téměř čtyři volební období. 
 
„Po osamostatnění od Města Znojma nám svitla naděje, že naše obec bude lepší a krásnější, protože my, ,staří Suchohrdláci,, jsme žili v obci, která byla velmi zanedbaná. A žádný rozvoj v posledních letech, co jsme byli pod Znojmem, jsme nezaznamenali,“ zavzpomínala na začátky. 
 
„Dnes mohu říct, že ze zanedbané obce se stala jedna z nejkrásnějších. Máme nádhernou přírodu a rozvoj pokračuje tak, jak jsme si vždycky přáli. Proto bych chtěla nynějšímu panu starostovi a zastupitelstvu popřát, aby měli dobré nápady, které kladně ovlivní další rozvoj, a udělají všechno pro to, aby se naše děti a příští generace cítily spokojeně,“ zakončila svůj projev Hana Matochová. Ceremoniál uzavřel starosta Martin Paul poděkováním bývalým starostům za odvedenou práci a popřál všem přítomným mnoho štěstí a zdraví do dalších let. 
 
Po odhalení se přítomni hosté přesunuli na fotbalové hřiště, kde se tradičně konal turnaj O pohár starosty obce. Turnaje se zúčastnilo šest fotbalových družstev, kterým bývalí starostové předali dort. Děti si po skončení turnaje mohly pochutnat na sladké odměně. Vítězným týmem se stal 1. SC Znojmo.
 
text a foto: -bur-