Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Stříbro a bronz - bilance mladých volejbalistů v krajské soutěži

V uplynulém víkendu vyvrcholily krajské soutěže mladších žáků a žákyň ve volejbale – tzv. Jihomoravský pohár. Startují v něm žáci sedmých a nižších tříd a své každoroční zastoupení v něm mají i týmy VK Pegas Znojmo.

  • Mladší žáci VK Pegas Znojmo.

Základní část soutěže má šest turnajů, jejichž výsledky se sčítají a osm nejlepších družstev u chlapců i u dívek postoupí do finálového klání, kde se ovšem hraje „od nuly“ a pořadí v tomto závěrečném turnaji určí pořadí v celé soutěži.

Po dlouhodobé soutěži byly oba znojemské celky na medailových postech – dívky byly v těžké konkurenci na třetím místě, chlapci si vybojovali místo druhé a v těchto pozicích tak nastupovali do finálových turnajů.

Děvčata VK Pegas Znojmo „C“ v rozhodujícím finálovém turnaji nejdříve odehrála tři zápasy v základní skupině, kde dvě utkání s přehledem vyhrála nad ZŠ Vejrostova a ZŠ Milénova. V posledním zápase ve skupině remizovala s KP Brno „D“ 1:1 a postoupila z druhého místa do semifinále, kde se setkala s družstvem Slavie Uherské Hradiště. Po napínavých koncovkách znojemské hráčky zvítězily a zajistily si postup do finále. V boji o 1. místo se opět družstvo VK Pegas Znojmo „C“ utkalo za bouřlivé atmosféry s brněnským družstvem KP Brno „D“. Oba týmy hrály pěkný technický, bojovný volejbal. Bohužel naše děvčata těsně podlehla, prohrála 1:2, ale obsadila i tak v Jihomoravském poháru krásné 2. místo. Na zisku cenných stříbrných medailí se podílely hráčky: Lucie Dvořáková, Lucie Svobodová, Tereza Bartošová, Michaela Čechová, Nikol Szunyogová, Klára Poláková, Kristýna Vágnerová, Karin Lazárková a Magdaléna Ludvíková.

Mladší žáci VK Pegas Znojmo „C“ byli nejvýše nasazeni ve své kvalifikační skupině, ovšem vstoupili do svého finále upachtěnou plichtou s týmem Sokola Brno I. Poté se ovšem jejich výkon rapidně zlepšil, přidali do hry srdce a hladce vyřídili družstva Boskovic i Letovic a do semifinále tak postoupili z prvního místa ve skupině. V nejdůležitějším utkání sezony s Lokomotivou Břeclav, se kterou měli znojemští hráči velmi kladnou výsledkovou bilanci, však zaúřadovaly na straně znojemských nervy, takže nedokázali vůbec prodat to, na co celou sezonu trénovali. Po první vyrovnané sadě, kterou získali Břeclavští až v koncovce, se stala druhá sada vyloženě jednostrannou záležitostí, a tak hráčům Znojma vedle slz zůstal už jen souboj o třetí místo. V něm zmobilizovali fyzické a hlavně psychické síly a po tuhé bitvě opět s týmem Sokola Brno I si vítězstvím 2:0 vybojovali pěkné bronzové medaile, i když sny o zlatu zůstaly tentokrát nenaplněny. Po celou sezonu za družstvo mladších žáků VK Pegas Znojmo nastupovali: Jaroslav Nedvěd, Matyáš Rozsypal, Daniel Blaha, Tomáš Špaček, Robert Knebl, Jakub Klajmon, Martin Novotný, Daniel Vodica, Bedřich Petrášek, Jonáš Herzig, Robin Hlavatý.

-MZ-