Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Strážníci vyzkoušejí nové mobilní radary, starosta však ujišťuje, že o šikanu řidičů nepůjde

Neukáznění řidiči si musejí dávat pozor a sundat nohu z plynu. Strážníci Městské policie vyrážejí do ulic s novými radary, aby kontrolovali dodržování maximální povolené rychlosti.

„Mobilní radary dorazily, a tak jsme nelenili a ihned proškolili strážníky, aby se mohli vydat do terénu. Muži zákona dostali instrukce, že nechceme, aby radary sloužily k šikaně řidičů, ale pouze ke zklidnění provozu a zvýšení bezpečnosti. Abychom dostáli našim slovům, po celý červenec najdete vždy v neděli večer na facebooku Znojma rozpis měřených úseků na následující týden. Opravdu nám totiž nejde o to vybrat co nejvíce pokut,“ ubezpečil starosta Znojma Jan Grois. 
 
K nákupu mobilních radarů se radnice uchýlila poté, co obyvatelé městských částí poukázali na problém nedodržování rychlosti zejména v Kasárnách, Načeraticích a Derflicích. Náklady na jeden radar dosahují 352 000 korun. 
 
„Při návštěvách a besedách v městských částech jsem sám mohl vidět, že většina řidičů opravdu nedodržuje rychlost a přes obce klidně jedou sedmdesátikilometrovou rychlostí. A to už je opravdu nebezpečná rychlost, proto jsme nemohli nechat tuto situaci jen tak,“ zdůvodňuje nákup mobilních radarů starosta. Kontroly samozřejmě nebudou probíhat pouze v těchto vyjmenovaných třech úsecích, ale i v dalších lokalitách. 
 
V letošním roce bude Městská policie měřit rychlost také v Mramoticích, Příměticích, Konicích, Popicích a na Hradišti, dále v městské památkové rezervaci, na Loucké ulici a u Jubilejního parku.                           
 
           -bur-