Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Stadion se pyšní nově opravenou tartanovou dráhou

Běžci, atleti, sportovci, ti všichni si mohou užít novou tartanovou dráhu na stadionu v Horním parku, která se po šestitýdenních pracích opět zpřístupnila.

Celkové náklady na rekonstrukci atletické dráhy převyšují částku 5,4 miliónů korun, převážnou část nákladů pokryje dotace od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a 1,8 miliónů korun na dofinancování projektu schválili při mimořádném zasedání v červenci znojemští zastupitelé.

Umělý povrch ze speciální hmoty (tartan), který pokrývá běžecký ovál na stadionu v Horním parku a který byl uveden do provozu v roce 2006, bylo nezbytné opravit, aby vyhovoval pravidlům atletiky. Měnila se i odrazová břevna pro skok do dálky, která dosluhovala, a obrubníky. Tartan bude sloužit jak organizované mládeži, tak široké veřejnosti, která jej využívá k příležitostnému běhání.

TJ Znojmo má ve svých řadách převážnou část dětí a mládeže. Oddíl atletiky, který nejvíce využívá tartanové plochy, má v současné době 160 členů, z toho je 90 členů mládeže. Pro tyto oddíly zajišťuje trénink a účast na závodech. Při akcích pořádaných pro školy je účast kolem 120 dětí. Těchto akcí je přibližně 10 do roka. Rekonstrukce tartanové dráhy přijde TJ Znojmo na 5,4 milionů korun.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy přislíbilo dotaci ve výši 4,3 miliónů a 1, 8 milionů korun na retoping dráhy a přilehlých ploch, schválili zastupitelé města při mimořádném zasedání letos v červenci. „Zasedání jsme svolali mimořádně během prázdnin, abychom nepřišli o dotaci na atletickou dráhu z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy,“ uvedl na začátku prázdnin starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

-ZP-